Варненци недоволстват от временния маршрут на автобус 31

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:47 / 17.11.2017
2123
Новата организация на движението на автобус номер 31 създава неудобство на варненци, които използват тази линия. Заради ремонт в квартал Виница автобусът не се движи към центъра на Варна по стандартния си маршрут, а по обиколен, който удължава разстоянието с километри. 

Това предизвика недоволството на живеещите в местностите Акчелар и Свети Никола, съобщава БНТ.

Линия 31 свързва жп гарата във Варна и квартал "Виница". Заради мащабния ремонт в квартала автобусите не могат да обръщат на крайната спирка и да тръгнат към центъра. 

От "Градски транспорт" въведоха временна организация на движение с обходен маршрут. Така живеещите само на три или четири спирки от центъра на града, за да стигнат до там с единствената за района линия 31, трябва да поемат в обратна посока, да минат през целия квартал "Виница", да излязат от Варна, да стигнат до курортен комклекс "Светите Константин и Елена" и отново да влязат в града.

Руси Русев: "Това е ужас. Трудно е, моята съседка е учителка, завчера закъсняла с 30 минути и вика какво ще правим."

През учебните дни Мария Михайлова взема внучката си от училище и казва, че е необходимо да се намери по-рационално решение за организацията на движение.

Мария Михайлова: "Не е удобно, но нямаме избор. Сутрин майка й я води, вземат такси, но не всеки може да си позволи."

При ремонт на пътното платно преди години отново нямаше възможност автобус 31 да обслужва живеещите в района, но тогава линията беше на частна транспортна фирма, която намери друго решение. За пътниците бяха осигурени микробуси, които се движеха нормално и не създаваха затруднения. Сега обаче от "Градски транспорт" заявиха, че няма друг вариант освен заобиколния маршрут до приключване на ремонта във "Виница".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).