Варненци негодуват срещу частен светофар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (32)
09:39 / 16.05.2017
19513
Варненци сигнализираха за появата на частен пешеходен светофар на неподходящо място - на един от най-натоварените пътища във Варна. Според тях, устройството е поставено, за да обслужва интересите на строящия се наблизо хипермаркет, но щом заработи, ще причинява задръствания, а през зимата - и по-сериозни проблеми, съобщава БНТ.

Светофарът е монтиран преди около седмица и все още не работи. Поставен е на главен варненски булевард, който е част от европейски път Е87. По него ежедневно преминават хиляди автомобили, както и автобусът, който свързва квартал Виница и разрастващите се вилни зони около него с центъра на града. Живеещите в района се притесняват, че светофарът ще причинява задръствания.

Данаил Каракашев споделя: "Сутрешно време, при големия трафик, опашката от чакащи минава след мястото за светофара."


Друг проблем е наклонът на пътя в тази отсечка, споделят шофьори.

Свилен Янев казва:"На баира, където е супер неудобно място за светофар правят пешеходен светофар. Това е нелепо. Зимно време няма как да се спре на този светофар.4


Данаил Каракашев допълва:"Тази зима бяха се навързали няколко рейса на градския транспорт 31 - не могат да се изкачат, а камо ли да спре някой, чужд интерес да бъде защитен."

Варненци смятат, че светофарът може да бъде дори предпоставка за транспортни произшествия, защото слизащите към центъра автомобили се движат с голяма скорост. 

Специалисти от дирекция "Инженерна инфраструктура" на община Варна заявиха, че наклонът на пътя е малък и устройството няма да пречи на движението. То разполага с необходимите разрешителни и за строежа му не са изразходвани общински средства, а само частни - на собственика на строящия се наблизо хипермаркет.


Виж коментарите (32)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).