Варненци пушат по детски площадки, в градския транспорт и дори в болница

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:39 / 01.03.2017
937
Забраната за пушене на закрито се спазва само там, където има контрол. В нощни заведения и такива в крайните квартали, където рядко има проверки, законът системно се нарушава. Това твърди пред Дарик д-р Гергана Гешанова от Коалицията за живот без тютюнев дим. Сигналите, които организацията получава от Варна, са все повече. Най-много са оплакванията за заведения за хранене, но не липсват и такива за пушене на детски площадки, в градския транспорт и дори в болница, обясни специалистът.

"Законодателят трябва да помисли дали глобите трябва да останат същите. Има и други пропуски. Когато инспекторът влезе в заведение, той не може да вземе личната карта на този, който пуши. А управителят, който е допуснал да се пуши, не е цитиран в закона, че е наказуем. Така в съда актовете падат", посочи медикът.

След появата на страшните снимки по цигарените кутии хората, които търсят помощ от Регионалните здравни инспекции, за да откажат пушенето, са повече в сравнение с преди, твърди д-р Гешанова. Това обаче се отнася за тези, които са имали намерение да се отърват от вредния навик. За хората, които искат да пушат, картинките нямат значение, смята специалистът. Стряскащите снимки на кутиите имат роля и за възпитанието на децата, които от рано могат да си дадат сметка дали пушенето е нещо хубаво, коментира д-р Гешанова.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).