Варненци роптаят срещу платения паркинг на жп гарата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
10:24 / 07.05.2012
2257
2 лв. такса плаща всеки, който реши да ползва дори за секунди паркинга на жп гара Варна. Срещу това решение на местния парламент с дата 18 март роптаят варненци, които вече се сблъскват с безумието да плащат за услуга, която не ползват. Има се предвид факта, че всеки, който е влязъл да остави пътник или да свали багаж е длъжен да заплати, без значение дали е паркирал или не. Водачите са възмутени от факта, че няма гратисен период за престой, така че заминаващи и пристигащи да могат да натоварят или разтоварят багажа си от своите изпращачи или посрещачи.

Решението на съветниците гласи още, че освен престоят от 2 лв. за всеки първи час ще се плаща още по левче за всеки следващ. Престоят за 24 часа е 12 лева. Как обаче се изчислява тарифата за минута или десет минути престой? Прави ли се разлика между престой и паркиране? Не е ли редно все пак интересите на данъкоплатците да са малко по-защитени? Върху тези въпроси е добре да помислят общинарите и да доработят решението си така, че да звучи цивилизовано и разумно. Гратисният период от 10 или 20 минути ще спести риска от паркиране, но ще даде шанс на пътниците да ползват по предназначение изграденото преди години съоръжение за улеснение, а не за рекет на гражданите.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).