Варненци с над 4000 молби за помощи за отопление

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:36 / 12.11.2014
898
4258 молби за целева помощ за отопление са подадени във Варна и Аксаково през настоящата година. Това съобщи пред Дарик директорът на дирекция "Социално подпомагане - Варна" Адриана Григорова. Приемът на документи приключи в края на октомври, като на 124 човека е било отказано финансиране.

Най-честата причина за отказ е, че заявителите не отговарят на изискванията за доход. "Когато за предходните 6 месеца доходът на лицето надвишава диференцирания за достъп до отопление, той няма как да получи помощ. Има и няколко случая на хора, които са подали молба-декларация с невярно съдържание", обясни Григорова.

За 2014 г. целевата помощ е увеличена от 65 на 72 лв. Одобрените ще получават пари за отопление 5 месеца - от ноември до март. Парите се дават на два равни транша, като вторият ще бъде изплатен до 31 януари догодина. Въпреки увеличената субсидия, през тази година във Варна и Аксаково не се забелязва по-голям брой желаещи да получат съдействие.

Най-много продължават да са гражданите, които кандидатстват за отопление с твърдо гориво - 47% от всички подадени молби. 40% са тези, които са кандидатствали за помощ за електроенергия. Едва два са случаите на хора, които се отопляват на газ. Има и такива, които използват топлоенергия.

"В последно време се забелязва намаляване на злоупотребите при кандидатстване за финансова помощ за отопление", коментира още Адриана Григирова.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Близо 100 ухапани от кърлежи за 14 дни в област Варна
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).