Варненци се оплакват от разминаване на номерацията на жилищата на различни улици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:25 / 01.12.2016
1658
За разминаване на номерацията на жилищата на различни улици се оплакват жителите на Варна, показа репортерска проверка на "Фокус" - Варна. 

Според тях особено голям е проблемът в Цветния квартал, където имам много ново строителство, а непосредствено до него са и старите панелни блокове. 

Жена, която живее на ул. "Карамфил" посочи, че на тази улица почти всички блокове се дублират. Има жилищни сгради с номера 13, 14, 15 и 16, които са ново строителство и се намират в южната част на улицата, а същите номера са на панелни блокове, които са в северната част до бул. "Христо Смирненски". 

По този начин много се затруднява работата най-вече на пощенските служители, разносвачите на храна и на куриерите, които много трудно намират точния адрес, ако не са запознати с района. 

Подобно дублиране има и на много други улици, като някои адреси дори напълно не отговарят. Например входа на нова кооперация, сторена преди около 10 години, се намира от към ул. "Зюмбюл", въпреки че по документи са води на ул. "Люляк". Новите жилища във варненския цветен квартал са строени преди около 15 години, като строителството продължава макар и с по-бавни темпове. 

Районът е малък, с тесни улици и това допълнително затруднява придвижването и паркирането. Инфраструктурата е напълно недостатъчна, кварталът е презаселен, а тротоарите и улиците са напълно разбити, твърдят живеещите в района.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).