Варненци се жалват от замърсени и запрашени булеварди заради новия бул."Левски"

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
09:48 / 14.03.2019
3537
Варненци се жалват от замърсени и запрашени булеварди заради изграждането на новия бул. "Васил Левски", научи Varna24.bg

Граждани са сезирали РИОСВ-Варна на 6 февруари за замърсени и запрашени булеварди "Владислав Варненчик“ и "Сливница“ по време на ремонтни дейности. От екоинспекцията са препратили сигнала до Община Варна, а проверка установила, че сигналът е основателен и касае реконструкцията на бул. "Васил Левски“. От Община Варна се очаква да предприеме действия по компетентност, се казва в становището на РИОСВ.

Екоинспекторите са проверявали и два сигнала за оцветени в червено и искрящо зелено води.

Първият сигнал е от 15 февруари и касае оцветяване на водите в канал в червен цвят близо до Западна промишлена зона. След съвместна проверка от представители на РИОСВ-Варна, Община Варна и БДЧР е констатирано, че сигналът е основателен. Касае се за включване на производствени отпадъчни води в дъждовната канализация на гр. Варна. На дружеството "Чайка“ АД е дадено предписание за преустановяване на заустването в дъждовната канализация и е съставен Акт за административно нарушение. 

На 22 февруари е получен сигнал, че зад ОДЗ "Делфинче“ в ж.к. "Възраждане“, гр. Варна има дере, в което тече искрящо зелена вода. РИОСВ-Варна установява, че сигналът е основателен, но при извършената проверка източника на замърсяването не е установен и замърсяването е с краткотраен характер.

Екоинспекцията е проверявала и сигнал за циментиране на дере в Западна промишлена зона зад зърнобазата на "БГ Агро“. Проверката установила, че от бетонов възел се изливат води в дерето, вследствие на което се циментира и се събират отпадъци. Извършената проверка на място установила, че сигналът е основателен. Дадени са предписания на две фирми за почистване на дерето, със срок до 15 март. 

Към Община Варна е насочен сигнал за нерегламентирано сметище на ул. "Явор“ до пазар "Левски“, гр. Варна. При извършена проверка от инспектори към сектор "УСКОР“ на Община Варна е установено складиране на строителни материали, необходими за изграждане на нова техническа инфраструктура в района. Сигналът е неоснователен, отчитат от РИОСВ-Варна.

Виж коментарите (1)

Още по темата (179):
12.01.2021 Шахта изби и наводни участък от бул. "Левски" във Варна
07.10.2020 Решават проблема със събирането на дъждовна вода около бул. "Левски"
29.09.2020 Над 550 000 лв. отпуска Община Варна за основен ремонт на отсечки, свързани с бул. "Левски“
27.08.2020 Доброволци измерват шумовото замърсяване около бул. "Левски“
30.05.2020 Кола се приземи в дерето по бул. "Левски" около "Максуда"
26.05.2020 Полагат маркировката по новото елипсовидно кръстовище под "Максуда"
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).