Варненци ще използват автобусите по линиите 2 и 7 с една обща карта

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:24 / 05.04.2012
3237
Варненци ще могат да използват автобусите от линиите 2 и 7 с една обща карта. Това решиха членовете на комисията по транспортни схеми в морската столица.

Цената на картата, която ще важи за двете линии е 60 лева. Целта е да бъдат улеснени хората, които пътуват до курорта "Дружба". Връзката между линиите ще се извършва с прикачване на обща спирка, а интервала на който преминават автобусите по линия 7 ще бъде стикован с този на линия 2.

Одобрено бе предложение за разреждане на извършваните курсове по линия 15. Броят им през работната седмица става шест. През празничните дни автобусите с номер 15 няма да обслужват пътници. Техният маршрут се покрива с други автобусни линии, които поемат пътникопотока, поясниха от "Градски транспорт".

Автобусите по линия 13 да минават на 10-минутен интервал вместо на 8 минути, предложи Злати Златев, ръководител "Градски превози" в общинския превозвач. Той аргументира искането с това, че на централна спирка пътниците по тази линия се поемат от таксита, които превозват на цената на градския превоз, с което се ощетява "Градски транспорт". Това предложение ще бъде разгледано на следващо заседание на комисията по транспортни схеми.

Предстои да бъде решено и за пускането на бърз автобус 209. Той трябва да тръгва от квартал "Владиславово" и да стига до курорта "Златни пясъци", като не спира на всяка спирка. Целта е живеещите в крайния квартал и работещи в курорта да не губят допълнително време в бавно придвижване.

До един месец ще бъде оформено и предложение линия 48 да обслужва бул. "Трети март". В района има детска градина и басейн, но не и удобен градски превоз. Членовете на комисията отхвърлиха предложението на кмета на район "Младост" автобусите по линия 14 да не обслужват спирките "Север", "КАТ" и "Георги Георгиев", а да минават по бул. "Трети март".

Източник: Днес +


Виж коментарите (1)

Още по темата (520):
22.04.2024 Ще могат ли варненци да купуват билети от контрольорите?
18.04.2024 "Градски транспорт" с информация за варненци
16.04.2024 Зам.-кмет: Биляна Якова е отговорна за милиони левове, изхарчени в ущърб на варненци!
16.04.2024 Местната власт във Варна с важно решение за "Градски транспорт"
16.04.2024 Чиновник във Варна твърди, че се саботира билетната система и се нанасят щети на бюджета на Общината
04.04.2024 Важно за всички варненци, които използват линия 9 от градския транспорт!
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).