Варненци сигнализират за масова сеч на дървета в местност Горна Трака

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
08:54 / 16.12.2020
5969
Читатели на Varna24.bg сигнализират за масова сеч на дървета в селищно образование Горна Трака. Ето какво гласи сигналът, изпратен до медията ни:

"Пиша Ви във връзка с неспиращото отсичане на дървета на по над 70 години в с.о. Горна Трака. Отсекли са 4 дка и продължават, имат разрешение от Община Варна, това е най-лошото. Някой има пари и прави всичко възможно, за да смени статут на гора и да строи. Във времена като тези, когато се говори за глобално затопляне, за замърсяване на въздуха, на водата, за вирус, който е плъзнал точно поради замърсяванията... Някой си решил, че като притежава гора, трябва да я унищожи! Искам да спомена, че теренът е свлачищен и местни жители са решили да засадят дървета след един опустошителен порой преди повече от 70 години, за да предпазват от ерозия, ветрове и порои. Тази гора ни пази. Тази гора е уникална и красива, за разходки на децата, дишане на свеж въздух. Какво ще остане после? Бетон! Но не се знае до кога, защото при първата природна стихия може и нищо да не остане... Едно е новозасадено малко дръвче, то няма да свърши работа, трябва да минат години. Съвсем друго е здраво, дебело дърво, което да ни предпазва също и от горещите летни дни. Тогава единствено ако има дървета може да се спасим от страшното слънце, те пазят сянка и създават прохлада. 

Друга тема е, че гората е дом за много различни видове птици, таралежи, катерички, застрашени видове костенурки, които са два вида сухоземни в България! Те не могат да оцелеят извън дивата си природа!!! 

Създали сме петиция -https://www.peticiq.com/301959 срещу това безумие, искаме разследване на случая, разследване на Община Варна, която е дала разрешение за този проект!!! Искаме на всяко отсечено дърво да се запазят 10 нови... Но пак казвам, трябва да минат много години. Но в никакъв случай не трябва да се сече. Искаме чист въздух за нашите деца и техните поколения! Искаме човекът да не посяга на природата!

От местните жители", гласи сигнал, изпратен до медията ни от Марина Вълчева.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).