Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненец на разпит заради снимка на спящи полицаи
Автор: Екип Varna24.bg 09:01 / 24.10.2012Коментари (5)1879
©
Младеж бе извикан на разпит в полицията заради публикувана снимка в социалната мрежа Фейсбук. Фотосът, на който трима полицаи спят в служебен автомобил по време на дежурство, стана изключително популярен в интернет пространството преди няколко месеца.

"Спинкаха си и ми се стори хем смешно, хем редно да стане достояние на обществеността по един или друг начин", обясни мотивите си да снима полицаите Боян Максимов.

След като е пуснал снимката в мрежата, Максимов е бил извикан в полицията, за да обясни, защо я е направил. По думите му в районното му обяснили, че получили нареждане от София да го питат, защо е заснел кадъра.

Максимов разказва, че след разпита е спиран много пъти по улиците за проверки. Има четири акта, защото не си е носил личната карта и защото си е разхождал кучето без каишка. Твърди, че три от актовете му са написани от един от спящите полицаи на снимката.

Сега Боян Максимов "съжалява", че е направил снимката и с ирония заявява, че трябвало да подходи по друг начин към ситуацията. "Навярно е трябвало да ги завия нещо, да не настинат, ако им е хладно. Или ако е имало някоя муха, да я разкарам така, да не им разваля рахатлъка".

Той твърди, че направил снимката и я е пуснал в интернет като знак на протест срещу бездействието на органите на реда. Седмици преди случката той е бил наръган в рамото след битова свада с двама съседи, които били освободени от полицията половин час след задържането им.

Говорителката на варненската полиция Калинка Пенчева "дискредитира" Боян Максимов и обяви, че той е бил викан многократно в районното заради "престъпления, които е извършил". Тя определи поведението му като "хулиганско, а не като на човек, който очаква държавата да се отнася към него като към всеки спазващ законите".

Тя обясни, че инструкцията за патрулната дейност позволява на полицаите да правят 30-минутна почивка на всеки 12 часа и те могат да използват това време, както намерят за добре.
"Според мен, той е много самотен и очевидно иска да предизвиква някакво внимание. Аз не виждам нещо специално към него от страна на полицията", продължи Пенчева.

Тя обясни, че Максимов е пуснал жалба до директора на варненската полиция и най-вероятно ще бъде извършена проверка по случая. "Но първоначалното мнение на директора, без да се е запознал в подробности със случая беше, че няма как полицаите да бъдат наказвани затова, че си вършат работата по Закона за МВР".

Калинка Пенчева добави, че "няма как проверката да не бъде справедлива", тъй като се извършва от комисия, а не от един човек.

Говорителката на варненската полиция смята, че "лицето Максимов не е толкова велико, че да се занимаваме с него. Какво да кажа, той е един глупак. Един селски глупак, който се чуди какво да прави", каза любезно Калинка Пенчева.

След това обясни, че Максимов решил да си отмъсти на един от полицаите. Причината била, че униформеният се отзовал на сигнал на съседи, които твърдели, че Максимов ги бие. Така с цел отмъщение Максимов започнал да "следи" униформения. "И върви след него и като вижда, че патрулката е спряла и те си почиват вътре, решава, че е ударил "бингото", завърши говорителката.

Оказа се, че Максимов не смята да остава случая така и е пуснал заявление по Закона за достъп до информацията. В него той пита вътрешния министър за подробности по инструкцията за патрулната дейност. Освен това се интересува и дали инструкцията указва кой е натоварен със задължението да събуди полицаите, ако заспят по време на дежурство.

Източник: btv




Още по темата: общо новини по темата: 23
19.04.2013 »
22.01.2013 »
15.01.2013 »
15.01.2013 »
15.01.2013 »
14.01.2013 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.10.2012 г.
0
 
 
Какво да кажа - четири месеца вече от МВР не могат да открият обявен за издирване крадец за да му връчат обвинителният акт!!!
Aнонимен
на 24.10.2012 г.
+1
 
 
а колко полицаи говорят по мобилните докато шофират патрулката, а колко полицаи карат без включени светлини..... за това що не се говори
Aнонимен
на 24.10.2012 г.
+2
 
 
Оооо Тая Калинка за да ги говори такива явно ще да е тоста тъпа патка. Сега едно бързо дело за обида. Маменцето им нагло шапкарско. Това минава всякакви граници.
Aнонимен
на 24.10.2012 г.
-2
 
 
Да си бере гайлето !
Aнонимен
на 24.10.2012 г.
+2
 
 
браво на калинка пенчева, не й отива на говорителка на мвр да обижда хората ''селски глупак". не съм на ничия страна, но не може за да се оправдаят едните да се оплюват другите.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: