Варненка пъхна картата си в банкомата и изтръпна: Нулева наличност!

Автор: Пламена Николова
Коментари (4)
12:04 / 15.05.2017
10232
Варненка сподели пред Varna24.bg за ужаса, който е преживяла за минути, когато решила да изтегли пари от банковата си карта.

"Имах в наличност 1000 лв. и пазех картата си за крайни случаи. Спешно ми потрябваха пари и притичах до близкия банкомат, разположен в супермаркет в квартала, където живея. Банкоматът не беше на банката, от която е издадена картата ми. Когато реших да изтегля 20 лева, получих парите без проблем, но на бележката ми бе отбелязано, че нямам наличност в картата.

Проверих отново вече със справка за наличност и онемях, когато на бележката видях - наличност 0 лв. Краката ми се подкосиха, препотих се и в първия момент дадох на късо. В следващия момент се сетих, че е възможно синът ми да е ползвал картата. 

Обадих му се и се развиках на детето, че е взело картата без да ми каже. Момчето се кълнеше, че не е пипало нищо. Тогава се сетих за мои приятели, които работят в банка и се обадих, за да попитам каква може да е причината. Именно те ме успокоиха, че е напълно възможно при някакъв срив в системата банкомата да има защита и заради това да показва, че в картата няма пари. Те ме посъветваха да опитам на банкомат на банката, която ми е издала картата. Така и направих. Когато отидох на това устройство, там ми даде справка за действително наличните сума пари в картата ми. Отдъхнах си, но мисля че преживях някакъв мини инфаркт, докато установя истината. 

Когато споделих с приятелка какво съм преживяла, тя ми разказа, че подобна случка е имала нейна близка жена, която била бременна. Когато жената видяла, че в картата и няма и стотинка от очакваните около 4000 лв. толкова се притеснила, че се наложило да търси медицинска помощ. След това научих, че подобна случка са имали и пенсионери, които опитали да изтеглят пенсиите си. Хората се успокоили едва когато отишли в банката и там им казали, че парите им не са откраднати. 

Споделям този случай, за да знаят хората, които случайно попаднат в моето положение. Нека не се шашкат, а да позвънят на телефона, оставен върху банковата карта или с посетят най-близкия клон на банката, която им е издала картата, за да са сигурни, че не са станали жертва на измамници, които източват банкови карти. 

Добре е обаче самите банки да предупреждават клиентите си, че могат да попаднат в подобна ситуация, за да им спестят инфарктните емоции в такива моменти", допълни жената. 

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).