Варненка сезира за голям проблем в града

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (62)
10:51 / 13.04.2023
21757
Варненка сезира за проблем в морската ни столица. Жената има въпрос към велосипедистите в града и се чуди как успяват те дасе придвижват, при положение, че велоалеите са пълни с пешеходци? Varna24.bg публикува целия текст без редакторска намеса сега, а коментарите оставяме на вас:

"Имам въпрос към велосипедистите в града.

Как успявате да се движите, при положение, че велоалеите са пълни с пешеходци?



Днес видях едно много сладко семейство с дете (може би на около две години), да се движат с колелета по велоалеята от магазин "Ню Йоркър" към ресторант "Ориент" (дано не ми се разсърдят, че ги ползвам за пример). Детето беше в столче и така се забавляваше, махаше на всички и се усмихваше - беше супер очарователно.

Тези родители как се сдържаха да не почнат да крещят и нареждат на ред, не знам. От Арменската църква се изсипаха около 30 човека директно върху велоалеята, сякаш тротоар няма. Един хванал някаква закуска и мляска срещу тях, застанал по средата на алеята; други си бутат количките с бебетата в тях срещу колелетата, сякаш не ги виждат; на трети децата скачат пред колелетата докато се движат... Майката за малко да падне, а тя возеше детенцето.... Е, спряха хората, свирнаха, свирнаха, със звънчетата си и някак си успяха да минат. След това на пътя им - човек, който си разхожда кучето на велоалеята. След това, мъж с двамата си сина, носещи някакъв букет и те на алеята, айде и тях заобиколиха. По-надолу мъж и жена, хванати под ръка се разхождат по средата на алеята и ни на дясно, ни на ляво. Дръпнаха се малко, а тя толкова бързаше да се върне, че щеше да блъсне майката и детето докато ги заобикалят, чак се спусна и щеше да падне върху тях. И всичко това в рамките на 50 метра и тротоара стои мистериозно празен.

Велосипедистите трябва да прескачат пешеходците, или какво се очаква? Да литнат направо, че да не пречат? Не стига, че велоалеите на нищо не приличат, ами не могат и да се ползват.

Дано това младо семейството не се откаже да възпитава детето си да обича спорта и активния начин на живот, въпреки абсурдите условия".

Виж коментарите (62)

Още по темата (288):
30.04.2024 Варненци: Това е като декор за военен филм
29.04.2024 Варненци: Това е изключително опасно кръстовище! Знаците водят до
катастрофа
26.04.2024 Пропадна алеята под Военноморския музей във Варна
25.04.2024 6 месеца след урагана във Варна няма кой да поправи ограда на детска ясла
24.04.2024 Варненка: Всеки ден се молим, когато децата ни отиват на училище да не ги удари ток
24.04.2024 Варненци: Този светофар е опасен, подвежда хората
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).