Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненка в нужда ще съди наред, заради мотаене за общинско жилище
Автор: Екип Varna24.bg 13:22 / 05.04.2012Коментари (0)982
©
Срамувам се, че живея в България и съм българка. Това каза Ганка Милева, инвалид 1 група, която вече 9 години чака да бъде настанена в общинско жилище.

Решена съм да пиша до Йордан Бакалов от комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите към Народното събрание. Ако това не даде резултат ще заведа дело и срещу кметството във "Владиславово", а може дори и да съзирам международния съд.

Жената е депозирала молбата си за настаняване в общинско жилище, като крайно нуждаеща се до районното кметство във "Владиславово" през май 2003 година. Комисията по настаняване е взела решение по казуса й без да извърши проверка по конкретния случай. В рамките на изминалото близо десетилетие Милева е разговаряла с предишния кмет на района Добромир Джиков, представители на отделите "Жилищно настаняване" и настоящия кмет Неделчо Михайлов. Никой от тях не е отказал на потърпевшата предоставяне за ползване на общинско жилище, но и не я настаняват с мотива, че такива няма.

По думите на Милева Джиков й е съобщил през юни 2011 година, че в района няма свободни общински жилища на първи етаж, а не може да предостави на нуждаещата се апартамент на седми етаж, тъй като ако асансьора се развали тя няма да може дори да излезе.

Неделчо Михайлов е приел с недоумение това, че 9 години комисия по настаняване не е посетила и проверила нуждата й от настаняване. Той е разпоредил на зам.-кмета Ирина Недева свикването на такава комисия. Тя обаче е отговорила, че проверка се извършва едва когато има свободни жилища и са в състояние да настанят жената.

Не съм съгласна, че толкова време и в цял район на града няма нито едно свободно общинско жилище, заяви Милева. Тя е заплашена в близките месеци да остане без място, където да живее. Единствената алтернатива за нея е да бъде настанена в дом за хора с увреждания. В момента следвам и желая да постигна нещо с живота си, не да бъда затворена между четири стени, завърши Милева.

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Катастрофи във Варна
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: