Варненка видя нещо в Морската градина и много се възмути. Права ли е?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
10:45 / 19.06.2023
7807
Варненка съзря нещо в Морската градина и много се възмути. Това стана ясно от нейна публикация в голяма фейсбук група, видя репортер на Varna24.bg.

Публикуваме постът й без редакторска намеса.

Днес точно под градинката за кучета под подлеза за Делфинариума, голяма група непукисти с поне десет кучета си правеха пикник. На поляна, на която играят деца. Бях онемяла от наглостта им.

Жената беше заснела и групата граждани със своите домашни любимци.

Веднага под нейния пост заваляха коментари.

Всички се възмущаваха на думите й. Те са на мнение, че Морската градина не е само за хора, но и за животни.

Жена обясни в свой коментар, че това е Аджилити (на английски: Agility) - кучешки спорт, при който кучето трябва за възможно най-малко време да премине през терен, пълен с различни препятствия. Кучетата се освобождават от каишките и поводите, без никакви храна или играчки като подбуда. Собствениците на кучетата не трябва да докосват нито животните, нито препятствията по време на състезанието. Те контролират питомците си чрез специфични мимически жестове и звуци, усвоени по време на обучението на кучетата.

Аджилити за първи път е представено на демонстрания в Великобритания в края на 1970-те. Оттогава то претърпява голямо развитие и се превръща в един от най-известните спортове за кучета. Основните препятствия са следните: А-рампа, рампа, люлка, тунел, гума, прескок, дълъг прескок и др. Обикновено те се преминават под формата на буквата "U“. В аджилити могат да участват всякакви породисти и непородисти кучета, стига да са навършили 1 година. Една от най-използваните породи е бордър коли. По правилника на FCI, в спорта има три нива – A1, А2 и А3. Нивото за начинаещи е А0, което не е официално.

Няколко часа по-късно коментарът на възмутената варненка бе изтрит. Не е ясно дали самата тя, засрамена от репликите на другите, или админа на групата, е сторил това.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).