Варненка възмутена от лекарите към комисията на ТЕЛК в града

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
16:29 / 17.01.2012
7598
Варненка изпрати до редакцията на Varna24.bg писмо в което излага проблем, с който се е сблъскала тя, в желанието си да регистрира в ТЕЛК болния си син. Тя се е натъкнала на нечовешко отношение, според нея, от страна на доктор от лекарската комисия. Предлагаме ви пълния текст на писмото без редакторска намеса:

Здравейте!

Пише ви Силвия от град Варна във връзка със следният проблем: Майка съм на три деца на по 17, 18, 19 години.

Синът ми, който е на 17 години е с вродена ХИДРОЦЕФАЛИЯ, ДЦП, СКОЛИОЗА, НАРУШЕНИЕ НА ЗРЕНИЕТО, ЛЕВОСТРАННА, ЦЕНТРАЛНА ХЕМОПАРЕЗА, УМСТВЕНО ИЗОСТАНАЛ и така нататък... Нуждае се от чужда помощ и придружител! От малък е на РЕЛК, а после на ТЕЛК до този момент.

На първия ТЕЛК му дадоха първа група с чужда помощ. На вторият ТЕЛК му дадоха 78% и без чужда помощ, а на третия ТЕЛК му дадоха първа група без чужда помощ. Непрекъснато променяха процента му на инвалидност и го лишиха от чужда помощ при положение, че здравословното му състояние не се е подобрило, а напротив! На 09.01.2012 година бяхме поканени с писмо от ТЕЛК да се явим, за да го пенсионират. Направихме всички ниобходими прегледи и изследвания, които ни поискаха и на 09.01.2012 година се явихме на ТЕЛК, но един от докторите в комисията на ТЕЛКА, който дори не пожела да ни се представи взе документите ни, прегледа ги и заяви, че неможе да издаде ТЕЛК или да пенсионира синът ми защото сегашните изследвания не съответстват на тези от преди 2 години (от предният ТЕЛК ). На предният ТЕЛК детският психолог му бил дал 80% IQ, а сега 30 % под нормата.''Уважаемият'' доктор заяви, че неможе да дава пенсия НА КОГО ДА Е (остана само да каже, трябва да си платим ) и човекът ни върна. Според мен неговата постъпка е незаконна, възмутителна, несправедлива, обидна и накърняваща човешкото достойнство!

Не съм единствената, която изпада в подобна ситуация и получава подобно отношение от лекарската комисия на ТЕЛК в град Варна.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...
Варна се обогати с нова икона
Тротинетки се движат опасно по пътното платно във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).