Варненки сгащиха две джебчийки на автобусна спирка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (38)
09:03 / 30.07.2015
14521
Оправни варненки успяха да задържат две джебчийки, докато ги пребърквали на автобусната спирка на № 20 на Червения площад в посока кварталите, в момент, в който се качвали в автобуса, научи Varna24.bg
 
Жените се прибирали от работа около 17.30 снощи, когато едната усетила нежелано близко присъствие зад гърба си и рязко се обърнала. 

В този момент симпатична млада ромка се опитвала да измъкне портмонето и, докато жената била в готовност за качване в приближаващия автобус. 

Дамата не се стъписала, а реагирала мигновено и спипала здраво крадлата. Непосредствено до нея стояла и "асистентка". 

Колежка на жената, която се оказала не по-малко съобразителна, успяла да хване и втората джебчийка. 

"И двете момичета, на не повече от 16-17 години, изглеждаха добре. Бяха облечени съвсем прилично, по нищо не можеше да се разбере, че са джебчийки. Едната беше по-мургавичка, но доста миловидна, а другата беше руса и със сини лещи на очите", разказаха очевидци.

Незабавно около двете дами се струпал десант от солидарни гражданки, които заобиколили крадлите, за да не могат да се изскубнат и избягат. Жените се обадили на тел. 112 и повикали полиция. Докато чакали униформените момичетата започнали да се молят да ги пуснат.
 
"Моля ти се како, много ти се моля. Ти деца нямаш ли. Какво като ме задържиш сега, ще ме приберат и пак ще ме пуснат", нареждала едната с типичния за ромите драматизъм.

Дамите обаче останали железни и без излишен шум дочакали патрулката.

От пресцентъра на РДВР потвърдиха,че са задържани две непълнолетни лица при опит за кражба и срещу тях е образувано бързо досъдебно производство .

Виж коментарите (38)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).