Варненска екоактивистка отново в акция, този път скочи срещу кастренето на клони

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
13:23 / 09.11.2016
1083
Варненци, живеещи по ул. "Д-р Железкова" се жалваха в редакцията на Varna24.bg, че екоактивистката Иванка Казакова възпрепятства акция по кастренето на клони, за която има издадена санитарна експертиза от Община Варна. Тя е основание за премахването им според Наредбата за опазване на зелените площи на Община Варна.

Два дни дамата спорила със служители на фирмата, ангажирана с дейността, с полицаи и живеещи в района, които искат дърветата да бъдат подрязани, за да не пострада някой от паднали клони при бурните ветрове, които съпътстват зимите в морския град.

"Не можем да разберем мотивите на тази жена, защо се бърка навсякъде, някой плаща ли й, за да спира различни проекти. На нас тези клони ни пречат, като задуха силният вятър падат върху главите на пешеходците, отдолу минават възрастни хора и майки с колички, пречат и на автомобилите. Няма нищо лошо в това да бъдат окастрени, затова сме събрали подписка и сме я внесли в кметство "Приморски" в защита на санитарната резитба. Короните на дърветата отново ще се възстановят, както е в целия град, няма нищо нередно в това", възмущават се хората.

Припомняме, че г-жа Иванка Казакова бе арестувана преди време след лют скандал, разразил се на детска площадка зад Китайската стена във Варна, когато се опита да спре багер, работещ по благоустрояването на площадката.

Екоактивистката стана известна и с това, че оглави инициативен комитет против новият ПУП на 17 микрорайон на кв. "Левски" и вследствие на множество инициативи проектът беше спрян.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).