Варненска фондация сред финалистите в "Промяната", да ги подкрепим!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:31 / 26.09.2022
1500
След пет етапа на селекция бяха избрани петимата финалисти в деветото издание на "Промянвата" – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг груп в партньорство с фондация Reach for change. Сред тях е и варненската фондация "Радост за нашите деца", за която Varna24.bg информира като медиен партньор по проекта "Пътуваща пекарна". 

Фондация "Радост за нашите деца“ е създадена през 2004г. от седем майки на деца с различни затруднения. Година по-късно e открит Център за рехабилитация и интеграция на деца със специални образователни потребности "Радост“ за деца от 2 до 18 години.

През последните години възникна необходимостта от създаване на защитени работни места за младежи с дефицити и фондацията насочи усилията си към развитие на Социално предприятие – така през 2018 г. беше създадена пекарна "Радост“ по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси“. Други дейности на фондацията са участие в законодателни промени, касаещи хората с увреждания; в дарителски кампании; обучение на студенти и стажове по специалности "Логопедия“, "Рехабилитация“, "Социален мениджмънт“, "Психология“; участие в Обществен съвет за хората с увреждания, създаден към кмета на Община Варна.

Петимата финалистите в "Промяната 2022" са избрани от общо 84 проекта от цялата страна, след оценка на представители на Reach for Change, Нова Броудкастинг Груп и експерти от неправителствения, публичния и бизнес сектор. За да развият решенията си, петимата получават място в Инкубатора на "Промяната", финансиране, индивидуални професионални обучения, менторска подкрепа, рекламен пакет в телевизионните канали на Нова Броудкастинг Груп, както и достъп до международната мрежа на Фондация Reach for Change.

Във фокуса на тазгодишните финалисти са дейности като достъпа до качествено образование чрез дигитални и иновативни решения, заетостта на хора в неравностойно положение, както и повишаването на физическата активност на децата в страната.

Фондация “Радост за нашите деца" предоставя подкрепа на младежи със затруднения да развият професионални умения в защитена трудова среда, като се съсредоточава върху индивидуалните им възможности и качества. Фондацията цели да създаде условия за реализация на пазара на труда, подготвяйки младежи с физически или друг тип затруднения да бъдат независими от социалната помощ.

Петте организации продължават към следващия етап на конкурса – онлайн гласуване в сайта на Нова ТВ от публиката, което ще стартира в края на 4-ти октомври 2022 г. Гласуването ще определи трима социални предприемачи, които ще продължат до последния кръг – среща с детското и възрастното жури на "Промяната".

Големият победител ще получи финансиране в размер на 20 000 лв., двама негови подгласници ще спечелят по 15 000 лв., а останалите двама финалисти – по 5 000 лв. Те ще могат да използват финансирането, за да заздравят своите организации, както и да популяризират дейностите си.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17):
12.10.2022 Експерт: Всеки родител може да се обърне към Карин Дом при най-малки притеснения за развитието на детето си!
07.10.2022 Сега е моментът! Гласувайте за варненската фондация "Радост за нашите деца" в "Промяната"!
03.10.2022 Архитектите на новия Карин дом: Целяхме да създадем място, където децата да се чувстват у дома си!
03.10.2022 Ивайло Кръстев, Фонд "Социална закрила" към МТ: Хората с увреждания не са прокажени, нито заразно болни! Щастлив съм, когато успеем да им помогнем!
02.10.2022 Ново изследване на УНИЦЕФ хвърля светлина върху нагласите към децата с увреждания в България
01.10.2022 Лъчезар Шойков: Сестра ми е с множество увреждания, това беляза съдбата на цялото ни семейство!
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).