Варненска улица стана конска баня

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
11:57 / 05.05.2015
1832
Да си измиеш колата на тротоара с маркуч и вода от чешмата е забранено. Как обаче стои въпросът с живите транспортни средства? Този въпрос изниква при гледката на варненски гражданин от ромската махала "Максуда", който очевидец засече вчера да къпе коня си на улицата.

Движението на каруци с жива тяга по варненските улици принципно е забранено. Това обаче явно не може да разруши връзката на хората и впрегатните животни, особено когато тя е важна част традициите им, както е с ромите и конете. Като оставим иронията настрана, ще припомним някои разпоредби на община Варна в наредбата за обществения ред.

За използване на питейна вода за непитейни цели глобата е от 20 до 200 лева. Специално се подчертава, че миенето на превозни средства е нарушение. Изливането на отпадни води на уличното платно се санкционира с глоба от 50 до 500 лева. Отглеждането на селскостопански животни в рамките на град Варна се наказва също с от 50 до 500 лева.

Разходката и пашата на селскостопански животни в градинки и озеленени терени в цялата община - от 50 до 500 лева. И не на последно място: Движението на превозни средства с жива тяга в града носи глоба отново от 50 до 500 лева. Който иска, сам да сметне колко трябва да струва къпането на един кон на собственика му. Почти сигурно е обаче, че никой не е хукнал да го глобява.

Източник: "Народно дело"


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).