Варненската строителна гимназия с отлично представяне на национално състезание

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:50 / 22.03.2010
2204
На 19 и 20 март в ПГС „Пеньо Пенев"- гр. Силистра се проведе регионалния етап на състезанието „Най-добър млад строител". В състезанието участваха 8 отбора, представящи строителните гимназии от градовете Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище, Шумен и Варна. Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски" - гр. Варна участва с 4 свои представители в три състезателни дисциплини: „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи", „Зидария" и „Облицовки и настилки". Отборът беше воден от директора на гимназията г-жа Калина Нушева и учителя по практика Мария Петрова-Драганова, съобщиха от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски" във Варна.

Класиране в състезателните дисциплини:
1. Зидария с газобетонни блокчета YTONG учениците: Андреан Боянов от XII Г клас и Костадин Николов от XI В клас заеха Първо място, както в теоретичната, така и в практическата част и се класираха за националния кръг.
2. Облицовки и настилки - облицовка с фаянсови плочи ученикът Иван Атанасов от XII Г клас спечели Второ място и се класира за националния кръг.
Отлично представилите се ученици ще продължат своята теоретична и практическа подготовка, за да представят себе си и варненската гимназия на предстоящия национален кръг на състезанието, който ще се проведе на 22 и 23 април в Пловдив.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).