Варненски чистници кичат дървета с "общински" бележки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
13:18 / 29.10.2014
1921
Бележки с призив към собствениците на кучета да почистват фекалиите на любимците си се появиха по дърветата във варненския район "Приморски". Посланията към кучкарите имат характер не само на съвет, но и на предупреждение, като в текста се подчертава, че който не чисти, може да бъде глобен със сума от 200 до 500 лв. Бележките са подписани от името на община Варна, като на тях е поставен за по-голяма тежест и гербът на града. Добавен е и телефонният номер на сектор "Екологичен контрол" към дирекцията по сигурността към кметската администрация.

Въпреки общинските атрибути призивите към собствениците на кучета явно са дело на бдителни граждани, а не на представители на местната власт. Това става ясно най-малкото от това, че те са закачени с кабарчета по дърветата, което само по себе си е нарушение на общинските разпоредби. Картинките, които агитират собствениците на домашни любимци към дисциплина, също не са в стила на общината. Освен това и размерът на споменатите глоби е силно преувеличен. Санкция за непочистени кучешки фекалии наистина има, но тя не е от 200 до 500 лв., а само 50 лв. Дали гражданската акция е стреснала някого, е трудно да се каже. Тя обаче явно е резултат от това, че собствениците на кучета не спазват правилата как да ги разхождат, без да цапат градинките и тротоарите.

Източник: в. "Народно дело"

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).