Варненски деца изживяха незабравими мигове в природен резерват

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:00 / 23.10.2017
2029
На 21.10.2017 г. 70 ученици от школи "Православни християнски ценности и традиции", ГО-Детски и младежки парламент, ЛК "Касталия" и школа по конструиране "Сръчни ръце" при ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр. Варна се докоснаха до древното ни минало във Велики Преслав и изживяха незабравими мигове в манастира "Св. Пантелеймон", в природния резерват "Патлейна".

Пътуването се осъществи с финансовата подкрепа на община Варна и е част от събитията включени в споразумението между община Варна и Варненска и Великопреславска митрополия за съвместни инициативи.

В манастирската обител, децата бяха посрещнати от игумена, който благослови всяко едно от тях и го миропомаза за здраве и благоденствие, и после ги почерпи с билков чай и манастирски мед.

Децата имаха възможност да посетят Кръглата златна църква, един от архитектурните шедьоври на Първата българска държава и сред най-красивите постройки не само в България, но и в Европа през Ранното средновековие.

Посещението в археологическия музей във Велики Преслав, даде възможност на учениците не само да се запознаят с историческите факти, но и да почувстват атмосферата на старата ни българска столица. Филмът, който представят в музея е възстановка на царския дворец и на Кръглата златна църква и кара зрителите да усетят силата и величието на Първото българско царство. Такива пътувания са изключително ценни, защото учебниците не могат да заменят прякото докосване до историята ни и се запечатват в съзнанието на децата за цял живот.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).