Варненски хотелиер: Очаква ни непредсказуем летен туристически сезон

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:28 / 25.04.2015
838
Основните туристически изложения в Москва и Киев вече преминаха и записванията на тях са слаби. Ние вече сме на прага на туристическия сезон и тези банални проблеми постоянно се коментират. Мога да кажа, че ни очаква един непредсказуем туристически сезон.

Ситуацията не е чак толкова драматична защото туристите от страните от Европейския съюз се увеличават леко, така че имаме още малко време на разположение, остават ни предварителните пакети, които бяха на същите нива както и през месеците януари и февруари, говорим за предварителните записвания. Това заяви за Радио "Фокус" - Варна Димитър Димитров, председател на Браншова асоциация на хотелиерите и ресторантьорите - регион Североизточна България.

Той посочи, че Никой не може да каже с точност колко точно ще бъде спада на рускоезичния пазар. "Всички коментираме тези 50 %, но накрая ще се окаже, че в края на годината имаме спад с около 5 - 10 %. По-голямата част от рускоговорящите си купиха вече жилища в България - имаме от порядъка на около 400 000 купени жилища и това стане нещо като мода да почиват по този начин - собствениците на имоти имат близки, приятели, познати, които ще почиват в тези жилища, след като влизат в България те попадат в графата туристи. От това ще пострада главно хотелиерския бранш защото няма да има достатъчно гости за хотелите", посочи Димитър Димитров.

Той допълни още, че специално за Североизточното Черноморие няма такива хотели, които разчита само на рускоезични гости с изключение на по-големите туристически комплекси, които разчитат над 50 % на рускоговорящите. "Село Кранево е свързано с 80 % с рускоговорящите например защото там е развит и т. нар. детски, лагерен и фестивален туризъм. В този смисъл това са основните места, които са най-тясно свързани с рускоговорящите туристи с изключение на Балчик", добави Димитър Димитров.

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).