Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненски малчугани пускат балони в памет на децата, загинали на пътя
Автор: Екип Varna24.bg 08:54 / 16.11.2016Коментари (0)741
© Varna24.bg
В ход е вторият етап от тазгодишната традиционна кампания на сектор "Пътна полиция" "Зима". Той е посветен на правилното поведение на пешеходците на пътя и на водачите на моторни превозни средства спрямо тях. 

Толерантността на пътя е важна предпоставка за безопасното движение по пътищата както на едните, така и на другите участници. 

Етапът "Пешеходци и водачи за толерантност на пътя" се провежда за втора поредна година в рамките на традиционната акция "Зима". 

Целта е да се напомни на пешеходците за техните задължения и отговорности като участници в движението, както и че със своето правилно поведение могат да допринесат за безопасността на движението по пътищата.

16 ноември е обявен от пътна полиция за Ден без пешеходци - жертви на пътя. На 20 ноември /неделя/ по традиция ще бъде отбелязан и Световният ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия.

С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на ноември е обявена за Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия. На този ден в редица страни по света се отдава почит и внимание към загиналите и пострадалите от пътно-транспортни произшествия. 

Този специален възпоменателен ден е нужен за жертвите на пътя, за да може те да усетят всеобщото признание за загубата, за болката, за страданието си. Той се е превърнал и във важен инструмент на борбата с безразсъдното шофиране; на превенцията на тези тежки инциденти, които оставят своите тежки последици. Денят за възпоменание е учреден с цел хората по цял свят да се замислят за огромните и тежки загуби, които човечеството понася от катастрофите по пътищата. 

На този ден би трябвало всички да се замислят лично за своето поведение на пътя, да анализират грешките и да вземат решение да не допускат риск в пътното движение. Сигурността на движението по пътищата на всички зависи от личния принос и отговорност на всеки един участник в него, макар той да изглежда малък и недостатъчен. Съвкупността на добронамереност, дисциплина и толерантност на стотици хиляди хора едновременно би осигурила една по-здравословна и безопасна среда на пътното движение.

На 17 ноември, в 11:00 часа, служители на "Пътна полиция" ще вземат участие в инициативата на ДГ №10 "Карамфилче" за демонстративно пресичане на пешеходната пътека на бул. "Ян Палах", до стадион "Спартак". Децата ще носят балони, които ще бъдат пуснати в небето в памет на всички техни връстници загубили живота си на пътя. 

На следващия ден (18 ноември) уениците от ОУ "Христо Ботев" в ж.к. "Аспарухово" ще се срещнат с полицейски служители от "Пътна полиция". Заедно те ще дискутират теми, касаещи правилното поведение на пешеходците на пътя; ще обсъдят възможните рискове и ще очертаят полезните съвети. Малко след 11:00 часа учениците също ще отдадат своята почит към загиналите при ПТП, като демонстративно пресекат по една от пешеходните пътеки до училището.

Във връзка със Световния ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия и предвид дейностите, които Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в гр. Варна реализира съвместно с ОДМВР - Варна, свързани с подобен род инциденти, 20 ноември 2016 г. е обявен за Ден на отворените врати в сектор "Специализирани оперативни дейности". През целия ден желаещите да се запознаят отблизо с работата на българските спасители може да заповяда в м-ст "Малка Чайка" в ж.к. "Аспарухово".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: