Варненски младежи раздават "Бира за смет" в неделя

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:44 / 11.05.2022
865
Младежите от клуб Ротаракт Варна за пореден път организират специална кампания за почистване на популярни места сред природата край града от събралия се боклук. 

Тази година те канят варненци да се включат в почистване на еко пътеката край телевизионната кула (над кв. “Виница"), където е и сборният пункт тази неделя, 15 май от 10 ч.

За всеки събран чувал с боклук се полага награда - студена бира или безалкохолна напитка за децата. Бирата ще бъде сервирана в чаши за многократна употреба, за да се намалят отпадъците. 

"Искаме да покажем на хората колко боклук се изхвърля на невероятно красиви природни гледки. Важно е да създадем у децата и гражданите чувството на отговорност към природата и навик да почистват, когато веселието сред природата приключи. Ротаракт Варна ще се погрижи за найлонови чували, ръкавици и студени напитки", разказват организаторите. 

Ротаракт (съкратено от "Rotary in action“ ), е хуманитарна организация за младежи над 18 годишна възраст, с официален партньор на Ротари Интернешънъл. Тяхната цел е чрез проекти, насочени към обществото, да отговорят на социалните нужди чрез обединени сила и енергия. Всичко това те правят, докато подобряват лидерските си и комуникационни умения, качества и контакти на базата на общата идея за служба на обществото.  

В предишните кампании, с общи усилия през годините ентусиастите са събрали повече от 4 тона отпадъци на красиви места край Варна, много от които са рециклирани. 

Инициативата се провежда едновременно и в други избрани градове в страната.

Ето и координатите на сборния пункт: https://www.google.com/.../data=!4m5!3m4

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).