Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненски пенсионери искат да са агенти на общината срещу заплащане
Автор: Екип Varna24.bg 16:16 / 11.10.2012Коментари (0)1067
© Impact Press Group
Варненски пенсионери предлагат да играят роля на информатори на общината за това на кои улици не е чистено, къде има опасни клони за рязане, дупки по улицата за запълване и аварии за ремонт. За да продължат да бъдат будното око на обществеността обаче, те искат вече да им се плаща, макар и с минимални суми. Това стана ясно от среща на председателя на общинския съвет Николай Апостолов (ГЕРБ) с представители на три пенсионерски организации. Това са Българската асоциация на пенсионерите, Съюзът на пенсионерите 2004 и Обединеният съюзна пенсионерите в България, които заявиха, че са надмогнали различията си и искат вече да поставят исканията заедно.

Освен да бъдат платени информатори на общината, възрастните хора поискаха общината да разкрие в петте района на града по една обществена кухня, в която те да се хранят на по-ниски цени. Те подчертаха, че услугата щяла да бъда от полза най-вече на самотните възрастни мъже. Схемата можело да се изпълни и с ресторанти, които са поизгубили клиентелата си в кризата, а общината да им помогне за плащането на наемите на помещенията.

И по двете идеи председателят на съвета Апостолов заяви, че са добри, но трудноизпълними. По повод контрола на хигиената в града той обясни, че общината не може да дава допълнителни пари за това, за което следи и администрацията, и самите фирми по чистотата. Относно ресторантите съветникът от ГЕРБ заяви, че общината не разполага с такива, които да дава под наем, затова и е невъзможно да се направи подобна програма за хранене с намаление. Това всъщност не е точно така, тъй като само ден по-рано в комисия на съвета бе обсъждано отдаването под наем на общинския ресторант под басейна, а социалната му функция бе изтъкната като довод да не се иска възможно най-високия наем от съдържателя му.

Пенсионерите заявиха пред Николай Апостолов, че предпочитат карти за градския транспорт дори и на значително по-висока цена, стига те да са за цялата мрежа. Те настояха и да имат човек сред съветниците от социалната комисия, с когото да могат да контактуват директно.

Източник: в. Народно дело








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Формула 1, сезон 2024
Бюджет 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: