Варненски скаути ще спасяват кестените

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:32 / 08.11.2017
1780
Организация на българските скаути ще проведе пресконференция на 9 ноември от 14:00 ч. в офиса на Младежки информационно консултантски център "Скаут"на улица "Генерал Столипин"57 по повод стартиране на поредната инициатива на скаутите - "ДА СПАСИМ КЕСТЕНИТЕ". 

Участие ще вземат: Йордан Дянков - ръководител на Младежки информационно консултантски център "Скаут"; Васил Ставрев - представител на инициативната група, подготвила проекта, Калоян Василев и Любомир Петров - доброволци на Организация на българските скаути, членове на инициативната група.

Варненските кестени са в голяма опасност и с всяка изминала година се разболяват все повече. Всички от няколко години можем да видим как кестеновите дървета по централните варненски улици пожълтяват още в средата на лятото и листата им окапват много преди да дойде есента. Причината за това е един опасен вредител, наречен листоминиращ молец. Вредата, причинявана от гъсеничките на молеца, освен неприятното преждевременно окапване на листата се изразява в потискане на нормалната фотосинтеза на листата, съответно върху жизнеността на дърветата, до тяхното отслабване, правейки ги чувствителни на суша и студ, както и на заболявания.
Именно за справяне с този еко проблем, скаутите са разработили и стартират инициативата "Да спасим кестените", за която ще Ви разкажем по време на пресконференцията. Пилотно за Варна ще въведем едно от възможните решения.

Инициативата се осъществява с финансовата подкрепа на дарители, Община Варна по програма "Младежки доброволчески инициативи 2017" в рамките на Европейската младежка столица Варна 2017 и на МИНИСТЕРСТВО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА чрез Националната програма за младежта.

Ще имате възможност да се запознаете и с други предстоящи инициативи, които скаутите реализират или подготвят за следващите месеци.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).