Варненски ученици към кмета: Порти, братле, става ли една ваканцийка, че мръзнем като бели мечки?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (26)
09:40 / 07.01.2016
5003
Учениците от 64 училища в страната имаха извънредна "дървена ваканция" вчера заради снега, поледиците и студа в части от страната. Нямаше часове в 58 учебни заведения заради влошената пътна обстановка в следните области: Варна - 10 училища, Враца -8, Габрово - 3, Монтана - 4, Плевен - 10, Разград - 7, Силистра - 5, Търговище - 10, и Ямбол - 1.

Отоплителните инсталации излязоха извън строя и се наложил спешен ремонт в други 6 училища.

Студът и снегът обаче развихриха ученическото въображение в социалната мрежа Фейсбук, където започнаха молби за излизане във ваканция. Повечето от написаните текстове са със забележителен стил и правопис, който запазваме.

Например ученик от Враца е написал на лично съобщение на премиера Бойко Борисов следното: Bat Boi4o dai tka nekva kusa vakanciika che she primreme kat ku4eta u tva daskalo. Просителят уточнява, че става дума за Враца, и обещава да почерпи Борисов с едно кафенце. Друг го призовава: "Да бъдем хора" и моли за една ваканцийка, защото "вън пингвините ще емигрират", пише "Труд".

Много призиви има към пловдивския кмет Иван Тотев: "Ванка пусни една ваканция, че докато стигнем до ТХВП-то (ПГХТТ) станахме на ледени висулки."

Молителят уточнява, че въпросното училище е накрая на града и "сигурно и на картата го няма", като преди това заявява, че ваканцията трябва да е поне 5-дневна, защото в учебното заведение няма парно.

"Хлъзгаме се по улиците, спаси ни, че ще се изтрепем", добавя ученикът в съобщението си до кмета Тотев и продължава да зове да не му се "свиди ваканцията". 

"Ванка, дай една ваканция, душа, че виж кво става, тая сутрин трябваше да ставам в 5 часа, за да стигна до училище, че като гледам как дрифтят афтибусите ходих с кънките до училище..." Ученикът се оплаква, че wi-fi в училище е замръзнал и трябвало 2 часа да си размразява телефона и призовава: "Затова Ванка бъди добра Бяла мечка и дай ваканция."

Из творчеството във Варна: "Порти братле става ли една ваканцийка?".

Колегата на Тотев - варненският кмет Иван Портних, е подложен също на масирана атака: "За много години кмете! Надявам се да оцелея до деня Х който ще решите, че не трябва да се разхождаме като хъски до училище". Друг ученик пише: "Порти, братле става ли една ваканцийка, че мръзнем като бели мечки? Ш" смити много благодарни. Gu6, gun".


Виж коментарите (26)

Още по темата (165):
07.02.2017 Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно
31.01.2017 Важна новина за хората, смятащи, че сметката им за ток е надписана
29.01.2017 В Пловдив по-студено от Кнежа, вижте къде днес е било най-мразовито
27.04.2016 Климатолог: Чака ни пролетен сняг
26.04.2016 "Жълт" код е обявен за цялата страна заради очакван силен вятър
26.04.2016 15 сантиметра сняг на "Предела", проходът затворен за камиони
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).