Варненски ученици помагат на безстопанствени животни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:17 / 24.01.2023
1134
Ученици от 8 до 12 клас на варненското училище СУ "Гео Милев" започнаха благотворителна акция в помощ на безстопанствените животни. Това съобщиха за Varna24.bg от училището. Проектът е част от програмата "Еразъм", която завършва с кауза. Децата са избрали тя да е с име "Доброто в действие" и има за цел да осигури дом на животните от два приюта. Учениците сами са подготвили всички брошури и реклами, страници във Фейсбук и Инстаграм. На тях са публикувани снимки и информация за всяко животно заедно със специален QR код, който да позволи бързото намиране на публикацията.

"Всяка кауза, на която човек е готов да се посвети заслужава внимание. Няма значение колко е важна за другите хора, от значение е да е важна за вас", смятат децата. 

В продължение на две седмици те са представили проекта пред всеки клас в училище и са раздали брошури, а във фоайето е подредена изложба със снимки на всички търсещи дом животни.

Учениците молят всеки, който има желание да сподели тяхната кауза в социалните медии, за да достигне до възможно повече хора.

Парньори по програма "Еразъм" са деца от Италия, Полша и Испания.Те също завършват проекта с кауза. Полските ученици отделиха време и средства за украинските бежанци и дом за стари хора, италианските за дом, където са настанени жени жертви на насилие, а испанските ще помогнат на бездомни хора и тяхното интегриране в обществото.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).