Варненски висш магистрат получи високо отличие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:30 / 20.09.2017
2265
Административният ръководител на Апелативната прокуратура във Варна Ружа Големанова е отличена с "Личен почетен знак първа степен - златен" от прокурорската колегия на ВСС за висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет поощри на основание чл. 303, ал. 2, т. 2 б "а" от Закона за съдебната власт Ружа Големанова - административен ръководител - апелативен прокурор на Апелативна прокуратура - Варна, с отличие "Личен почетен знак първа степен - златен" за проявен висок професионализъм, безупречно и образцово изпълнение на служебните задължения и високи нравствени качества.

Предложението за поощряване на прокурор Големанова е направено от главния прокурор на Република България Сотир Цацаров. Той посочва, че г-жа Големанова има общ юридически стаж над 41 години в системата на прокуратурата. Била е последователно младши прокурор в Окръжна прокуратура - Варна, следовател в ОУ на МВР - Варна, заместник-районен прокурор на Районна прокуратура - Девня, заместник-районен прокурор на Районна прокуратура - Варна, прокурор в Окръжна прокуратура - Варна, заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Варна, заместник- апелативен прокурор и два мандата административен ръководител на Апелативна прокуратура - Варна.

Отчетено е, че на всички заемани длъжности Ружа Големанова е показала отлична правна подготовка, висока професионална квалификация и организационни способности, ползвала се е с авторитет и уважение. С безупречното си изпълнение на служебните си задължения при доказан професионализъм е дала своя личен принос при осъществяване правомощията на прокуратурата и издигане авторитета на съдебната власт.

Поради навършване на 65-годишна възраст на основание чл. 165, ал. 1, т. 1 от ЗСВ днес, 20 септември 2017 г., Прокурорската колегия на ВСС освободи Ружа Големанова от заеманата длъжност "административен ръководител - апелативен прокурор" на Апелативна прокуратура - Варна, както и от длъжността "прокурор", считано от 25 септември 2017 г.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).