Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненските детски градини спестиха пари на общината от отопление
Автор: Екип Varna24.bg 11:13 / 14.07.2011Коментари (0)1044
© Varna24.bg
Детските градини са спестили пари на местния бюджет, като са изразходвали по-малко средства за отопление през тази година. Това съобщи зам.-кметът по образованието Коста Базитов. Той обясни намалените разходи с ефективността на санирането, извършено в последните години в общо 27 детски градини. Думите му бяха казани в ЦДГ "Гълъбче", която беше реновирана само преди месеци за 213 000 лв., като на покрива й бяха монтирани и слънчеви колектори.

Кметът Кирил Йорданов пък съобщи, че детската градина ще бъде разширена с ново крило с басейн и помещения за още 50 деца. Строителството ще се осъществи по добре познатата схема на публично-частното партньорство. Стойността му засега остава неясна, както и кой общински имот ще стане частен в замяна на новата сграда.

Кметът и заместникът му не казаха точната сума, спестена от детските градини, но обясниха, че тя ще стане ясна с представянето на отчета за изпълнението на общинския бюджет, който се очаква да бъде публикуван в интернет до края на седмицата. От думите на Кирил Йорданов стана ясно, че финансовата програма ще се актуализира. Едно от направленията, в които ще се вложат още пари, е ремонтът на площадки за игра на деца, за които засега са заложени 700 000 лв. Вероятно допълнителни пари ще има и за ремонт на спортни игрища.

Вчера кметът Кирил Йорданов направи оглед на дворовете на две детски градини, в които са обновени съоръженията за игра и е поставена мека настилка, която да предпазва малчуганите от нараняване. Оказа се обаче, че монтираните нови люлки, които иначе отговарят според кмета на всички европейски стандарти, са опасни. С това са наясно и самите деца в забавачниците. "Не можем да се люлеем сами, защото може да паднем и да се ударим", обясни малко момиченце. Неудобството идва от това, че люлките нямат облегалки, а представляват обикновена пластмасова седалка, захваната с две метални вериги. Родители коментираха, че най-голямата опасност е децата да паднат назад, като в този случай и меките настилки на площадките едва ли ще ги спасят от болезнен удар.

Източник: в. Народно дело









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: