Варненските общински съветници гласуват отчета на бюджета

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:33 / 08.11.2022
602
Двадесет и деветото заседание на Варненския общински съвет започна в зала "Пленарна" на общината. В дневния ред са включени 11 точки. Сред тях е приемане на годишните финансови отчети за 2021 г. на общинските лечебни заведения и дружества.

Съветниците ще гласуват също отчета на бюджета на Община Варна за миналата година, както и предложението за поемане на общински дълг за реализацията на инфраструктурни обекти. Одобряването на средства за ремонти в МБАЛ "Света Анна – Варна“ и Онкоболницата също фигурира в дневния ред. На гласуване ще бъде подложено и искането за допълнително финансиране на ремонтни дейности в Зоопарка. 

В зала "Пленарна" ще бъдат поставени и теми от социалната сфера. Една от тях е предложението за създаване на Съвет по въпросите на социалните услуги. Очаква се съветниците да дадат съгласието си Община Варна да кандидатства за еврофинансиране, с което да се осигури грижа в домашна среда и топъл обяд за над 1 200 възрастни и хора с увреждания. Отпускането на еднократни социални и здравни помощи също е включено в дневния ред.

Предвидено е заседанието да приключи с дискусия с гражданите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).