Варненските спешни медици често били надпадани от близки на пациентите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:11 / 15.03.2017
910
Миналата година са регистрирани два случая на агресия срещу лекари. Това отбеляза за "Фокус" - Варна д-р Мая Рашева, директор на Центъра за Спешна медицинска помощ. 

"За щастие през последната година са регистрирани малко такива инциденти. Повече са вербалните прояви на агресивно поведение на близки на пациенти и на самите пациенти. Миналата година са регистрирани два случая, при които е имало известно физическо насилие, но без да бъдат нанесени по-сериозни травми на нащите служители", заяви доктор Рашева. 

По думите й дори и инцидентите, при които не се стига до действително насилие, се отразяват на работещите в Спешна помощ и представляват повод за напускане на системата. 

"Държавни мерки са предприети, това деяние се криминализира, има постигнато споразумение на национално ниво между МВР и Министерство на здравеопазването. На областно ниво имам постигнато споразумение с дирекцията на МВР, да се отзовават техни екипи на мястото на инцидента, да осигуряват присъствието на нашите екипи.", уточни д-р Мая Рашева. 

Тя добави, че основният проблем е свързан с неразбиране от страна на обществото, че дейността на лекарите е сериозна. Те отиват не да навредят на пациента, а да му помогнат.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).