Варненските съветници: Само служители на "Пътна полиция" могат да въведат ред в пиковите часове

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
14:52 / 20.03.2018
5766
Движението по варненския бул. "Приморски“ ще бъде пуснато до края на месеца, но ще може да се преминава само по едното платно. Това беше съобщено на заседание на транспортната комисия към местния парламент, свикано по искане на група общински съветници. В рамките на срещата стана ясно също, че до началото на летния сезон трябва да бъдат изградени мостовите съоръжения по трасето на новостроящия се булевард "Левски“.

Основна тема на заседанието бяха задръстванията в града, причинени от строителните и ремонтните дейности по основни булеварди. В дискусията, освен съветниците, се включиха още зам.-кметът по сигурността Тодор Иванов, директори на дирекция към Община Варна, имащи отношение към трафика, членове на Комисията по безопасност на движението, директорът на "Градски транспорт“ и др.

Една от мерките за облекчаване на ситуацията е регулировчици да организират движението по възловите кръстовища, на които се образуват най-големи задръствания. Съветниците се обединиха около мнението, че само служители на "Пътна полиция“ ще могат да въведат ред в пиковите часове. Сред най-натоварените места са: бул. "Христо Ботев“ до бившия Полиграфически комбинат, кръстовището до Икономическия университет, отсечката до стадион "Спартак“, както и в района на Автогарата.

От администрацията обясниха, че са имали няколко разговора и срещи със служители на "Пътна полиция“. Те увериха, че е създадена необходимата организация, но от КАТ не разполагат с достатъчно екипи, а "Общинска полиция“ няма правомощия да осъществява контрол и регулиране на движението. Въпреки това ще бъде направено всичко необходимо, за да има регулировчици по ключови кръстовища, които да не допускат блокиране на трафика.

Общината предприема мерки и по отстраняване на неправилно паркиралите автомобили в лентата за движение както по булевардите, така и по обходните улички. Те също създават условия за образуване на тапи по пътищата и пречат на автобусите на градския транспорт.

По време на заседанието беше съобщено още, че не може да има 24-часов режим на работа по време на уличните ремонти, защото се нарушава сънят на живущите в района.

Виж коментарите (3)

Още по темата (179):
12.01.2021 Шахта изби и наводни участък от бул. "Левски" във Варна
07.10.2020 Решават проблема със събирането на дъждовна вода около бул. "Левски"
29.09.2020 Над 550 000 лв. отпуска Община Варна за основен ремонт на отсечки, свързани с бул. "Левски“
27.08.2020 Доброволци измерват шумовото замърсяване около бул. "Левски“
30.05.2020 Кола се приземи в дерето по бул. "Левски" около "Максуда"
26.05.2020 Полагат маркировката по новото елипсовидно кръстовище под "Максуда"
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).