Варненските таксиметрови шофьори подготвят национален протест

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:47 / 07.03.2016
2296
Варненските таксиметрови шофьори подготвят национален протест в цялата страна. Това каза в интервю за "Фокус" Димчо Иванов, представител на таксиметровия синдикат. 

"Още на 10 март (четвъртък) ще се съберем на Терапията във Варна от 14.00 часа, за да се реши, какви ще бъдат действията от сега нататък, какви протести, кога и по колко време ще се протестира като още същия ден ще направим шествие из цялата страна", коментира Димчо Иванов. 

По думите му, протестът ще бъде направен едновременно в един и същи ден, който ще се проведе в 5 града, в един и същи час. 

"Много от депутатите не разбират и не знаят, че творят такива закони, които всъщност не са в полза на абсолютно никой. Нашите превозвачи по европейските директиви не са истински превозвачи, защото превозвач е всяко физическо или юридическо лице по европейските директиви, което има собственост или предприятие. Ще протестираме докато стигнем до някаква победа", категоричен бе Иванов. 

Той добави, че се въвежда патентен данък, който е от 400 - 1 000 лева. "Това е данък, който трябва да се плаща на две вноски като в началото на годината патента в големите градове е 1 000 лева. Депутатите искат да взимат пари от неизкаран доход. Това го няма никъде в Европа и света само тук в България се решава да се въведе такъв патентен данък", посочи Димчо Иванов. 

По отношение на този данък председателят каза още, че заради него трябва да се работи цяла година, за да се изкарат тези пари. 

"При тази липса на работа и при тези ниски тарифи, които свалиха някой от централите е трудно да се преживява. До сега се оцеляваше трудно, а с въвеждането на този патентен данък ще бъде заличен бранша и всички ще се откажат", каза Димчо Иванов. Той подчерта, че в България няма стабилно законодателство защото, през месец се променя един закон, а след това се е правило точно обратното. 

"След като депутатите са гласували за чл. 24, че таксиметров превоз на пътници ще се извършва само от лицензиран превозвач, изведнъж се обръщат нещата. До сега бяха промени, които можеха да се преглътнат по някакъв начин, но този път това не може да се преглътне", допълни Иванов.

Виж коментарите (1)

Още по темата (20):
16.03.2016 Заплашиха собственика на "Транстриумф" Антраник Шакариан с убийство
15.03.2016 Таксита във Варна все още возят на стария минимум
09.03.2016 Решиха: Скачат цените на таксиметровия превоз във Варна
18.02.2016 Група варненци настоява Общината да не се меси в цената на таксиметровите услуги
15.02.2016 Димитър Карбов: Връщаме старите тарифи на такситата във Варна
15.02.2016 Транспортната комисия обявява решението си за цената на таксиметровите услуги във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).