Варненският апелативен съд потвърди екстрадацията на добричлия, съден за сводничество

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:26 / 09.07.2015
576
Днес Варненският апелативен съд потвърди екстрадицията на Тошко Янев от Добрич, поискана от компетентните френски власти, за да бъде изпълнена 4-годишна присъда за сводничество, произнесена преди близо 5 години. 

Миналата седмица Добричкият окръжен съд допусна предаването на Янев, в изпълнение на Европейска заповед за арест издадена от Беатрис Жерар - зам. прокурор при Окръжния съд в Марсилия. 

Още от февруари 2011 година властите във Франция очакват екстрадицията на българина, за да приведат в изпълнение задочно произнесена спрямо него 4 годишна присъда. По това дело в Марсилия са осъдени общо трима наши сънародници за трафик на жени, за утежнена форма на сводничество, придружена с упражняване на насилие и натиск върху принуждаваните да проституират. 

Престъпната дейност е извършвана на територията на България и Франция в периода 2006 - 2007 година. По безспорен начин е установено, че Янев, който до 2001 година е се е казвал Демир Алексиев е получавал приходи от сводничеството. Те са му били превеждани от бивша негова приятелка, която надзиравала проституиращите жени и е събирала "заработеното" от тях. Властите в България са получили уверение от френския съд, че ако бъде предаден, българинът ще има право на повторен процес пред Изправителния съд в Марсилия. 

Решението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава предаването на Тошко Янев от Добрич на компетентните власти във Франция, за да бъде изпълнена 4-годишната му присъда за сводничество е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).