Варненският апелативен съд задълбочава сътрудничеството си с Областния съд на Нюрнберг

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:43 / 05.10.2015
445
От днес на официално посещение в Апелативен съд Варна е делегация на Областния съд Нюрнберг Германия. Гостите са водени от председателя на съда д-р Кристоф Щрьоц, придружаван от зам.-председателя на институцията Манфред Шверднер и съдия Байерлайн. Визитата е първа за новите ръководства на двете институции, но е продължение на дългогодишното сътрудничество между тях.

Днес гостите ще се запознаят с дейността на Апелативен съд Варна, със спецификата на работата на съдиите и съдебните служители и постиженията им. Дискусията ще обхване теми, свързани с администрирането на работата в съдилищата в България и в Бавария, с европейските перспективи в гражданското и гражданско-процесуалното право, както и с възможностите за продължаване на двустранното сътрудничество. 

През утрешния ден гостите от Областния съд в Нюрнберг ще наблюдават съдебно заседание по въззивно наказателно дело, ще се запознаят с електронния портал на Апелативен район Варна, с електронните услуги, предоставяни от съда и с възможностите за отдалечен достъп до делата и информация за тях.

През трите дни на официалното посещение немските магистрати ще имат и възможност да разгледат исторически забележителности, морската столица и красивия бряг на Черно море.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).