Варненският район "Одесос" чества празника си в неделя

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:01 / 20.10.2016
1161
За пети път своя празник ще отбележи варненският район "Одесос" в неделя, на 23 октомври. Представителният оркестър на ВМС ще подготви празничното настроение преди началото. В 18.00 ч. започва празничен концерт "Талантите нямат възраст-5" в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. В концертната програма са включени изпълнения на възпитаници на НУИ "Добри Христов", варненска вокална формация "Одесос", клуб по танци "Стар Денс", арменски танцов състав "Гаяне Марашлиян" към читалище "Свети Саркиз 2007", състав народни танци при СОУ "Елин Пелин" и със специалното участие на госта -сопраното Даниела Димова, Директор на ТМПЦ-Варна.

Сутринта от 10.30 ч. от района са подготвили подарък за децата-детски куклен спектакъл "Морски дар" на театрална група "Трик-трак", на сцена "Раковина" в Морската градина, а при дъждовно време-в зала 2, "Европа" на ФКЦ. Празникът на третия по население район на Варна се отбелязва за 5-и път, след като с решение на ОбС на града през 2012-а г. за него бе определена датата 23-и октомври. Датата се смята за начало на местното самоуправление във Варна. През 1878 г. в териториалните граници на днешния район "Одесос" са назначени първите български административни и съдебни власти- Временен градски съвет, Окръжен управителен съвет и Окръжен съдебен съвет.

Източник: Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).