Варненският съд остави наркодилър в ареста

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:42 / 11.04.2017
1287
Варненският апелативен съд определи като правилно, законосъобразно и обосновано определение на Окръжен съд - Добрич от края на м.Март, тази година, с което първоначално под стража е бил задържан Диян Насков, разследван затова, че дължал марихуана с цел разпространение.

Пресслужбата на Апелативния съд припомня, че 21 годишният Диян е обвиняем по досъдебно производство на РУ на МВР - Балчик затова, че на 29 март в Балчик държал 5,5 грама марихуана, предназначена за продажба. При акцията по задържането му, младежът направил опит да изхвърли дрогата преди да бъде задържан. Това престъпно деяние е извършено в условията на изпитателния срок на присъда на Районен съд - Балчик, влязла в сила на 29.09.2014г.

Днес втората съдебна инстанция намери, че първоинстанционният съд е анализирал всички законови предпоставки за задържането под стража и е обосновал определянето най-тежката мярка за процесуална принуда. Събраните доказателства, иззетата марихуана и други материали обосновават категорично предположението, че Насков е съпричастен към престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Той е направил опит, макар и неуспешен да укрие дрогата. Наркоразпространението е тежко престъпление по смисъла на закона, с висока обществена опасност и се наказва със затвор. Нещо повече. 

От събраните по делото свидетелства става ясно, че Диян има трайни престъпни навици и от дълго време разпространявал марихуана сред зависими лица. Апелативният съд споделя и извода, че съвсем реална е опасността ако е с по-лека мярка за неотклонение обвиняемият да се укрие от наказателно преследване или да извърши престъпление. Аргументи за това твърдение се намират в предишното му осъждане и във факта, че при опита да бъде задържан се опитал да избяга от полицейските органи. 

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава задържането под стража на Диян Насков, разследван затова, че дължал марихуана с цел разпространение не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).