Варненският съд остави в ареста 22-годишен наркодилър

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:18 / 06.12.2016
1132
Атанас Йорданов, привлечен като обвиняем затова, че придобил и държал, за да продава марихуана, метаамфетамини и хероин ще продължи да пребивава в ареста. 

Състав на Апелативния съд във Варна днес потвърди като законосъобразна мярката за неотклонение "задържане под стража", определена спрямо Йорданов от Окръжен съд Търговище (ОС-Търговище) в края на м.ноември тази година. Втората съдебна инстанция намери, че съдът в Търговище е подложил на обективен анализ всички събрани в хода на разследването доказателства и остави без уважение жалбата на обвиняемия срещу определения арест.

Пресслужбата на Апелативния съд припомня, че на 22 ноември т.год., при полицейска проверка крайс.Пробуда, община Търговище, в автомобила, с който пътувалАтанас органите на реда открили от забранените вещества. Проверките продължили и в дома на обвиняемия в с.Стража, откъдето полицаите иззели друго, неустановено количество марихуана, метаамфетамини и хероин.

Днес съставът на Апелативен съд Варна потвърди изводите на първата съдебна инстанция, че събраните в хода на разследването доказателства водят до обосновано предположение, че Атанас е придобил наркотичните вещества и ги е притежавал, за да ги разпространява.Факт са свидетелски показания на лица, които през последните 2-3 години са "купували" дрога от него. В процес на изследване са събраните при обиска забранени вещества.

Втората съдебна инстанция споделя и извода на ОС-Търговище, че съвсем реална е опасността ако е на свобода 22 годишният обвиняем да се укрие или да извърши престъпление. Основание за този извод се съдържа в съдебната биография на Йорданов. Обвиняемият е извършил това деяние в изпитателния срок по други три присъди на Районен съд Търговище, за които са му били наложени наказания "лишаване от свобода". Престъплението е с висока степен на обществена опасност и се наказва строго от закона.
Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди законосъобразността на ареста наАтанас Йорданов, привлечен като обвиняем затова, че придобил и държал, за да продава марихуана, метаамфетамини и хероин е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).