Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Варненският съд потвърди ареста на българин, търсен в Холандия за убийство
Автор: Екип Varna24.bg 12:26 / 21.11.2017Коментари (0)1630
© Varna24.bg
Състав на Апелативен съд - Варна потвърди определение на Окръжен съд - Търговище, с което на основание Европейска заповед за арест(ЕЗА), издадена от компетентните власти на Холандия е бил първоначално задържан под стража Метин Мехмедов. 

39 годишният българин има заповед за арест, издадена в края на м.октомври тази година от прокуратурата на град Бреда, Кралство Нидерландия, с която се иска задържането и предаването му в Холандия. 

Властите в кралството са посочили, че спрямо него ще се води наказателно преследване за извършено убийство, а наказанието, което местните закони предвиждат за такова престъпление е лишаване от свобода до тридесет години.

В ЕЗА се посочва, че деянието, за което ще бъде преследван българинът е било извършено през февруари миналата година в град Осендрехт, когато в жилище, където е имало наркооранжения е бил открит прострелян мъж. 

Свидетели на убийството насочили вниманието на разследващите към няколко лица, които се оказали български граждани. Активните следствени действия довели до разкриване на самоличността им, както и да движението им по време на извършване на престъпното деяние. Властите в Холандия посочват в ЕЗА, че Мехмедов е напуснал територията на Нидерландия и се издирва, за да бъде разследван във връзка с това деяние.

Днес въззивната апелативна инстанция потвърди изводите на съда в Търговище, които се позовават на ЕЗА, издадена от компетентните съдебни власти на Холанцдия. Апелативният съд не сподели аргументите на защитата, че няма доказателства за съпричастието на Мехмедов към убийството и посочи, че в настоящото производство, което е по реда на Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест (ЗЕЕЗА), българският съд е лишен от възможността да преценява наличието на обосновано предположение за авторството на деянието. Това е в правомощията на властите в кралството. ЕЗА съдържа всички реквизити, посочени от ЗЕЕЗА. И Варненският апелативен съд намира, че единствената мярка за неотклонение, която може да обезпечи присъствието на Мехмедов при гледане на делото за предаването му в Холандия е задържането под сдтража.

Определението, с което се потвърждава първоначалния арест на Метин Мехмедов, издирван от властите в Кралство Нидерландия с ЕЗА, за да бъде разследван с други лица за убийство е окончателно.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: