Варненско училище изпитва на смартфони

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:38 / 04.05.2017
2526
Бивши и настоящи ученици от
ВТГ "Г. С. Раковски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Във Варненска търговска гимназия "Г. Ст. Раковски" учители, обучавани по Програма "Еразъм +" на Европейската комисия по образование изпитват учениците си чрез смартфоните им. 

Юлияна Сотирова, Екатерина Мешкова, Нели Вичева, Калина Добрева и Валентина Иванова са преминали през специално обучение през лятото на изминалата 2016 г. по Образователна мобилност (КД1) за учители в сферата на училищното образование в Тринити колидж (Университета на Дъблин), Ирландия, Университета на Лийдс, Великобритания и Игзекютив трейнинг институт, Малта.

Целта на обучението е употребата на иновативни технологии, като способ за преподаване и оценяване на техните ученици. Освен смартфоните, учителите от ВТГ прилагат и други онлайн инструменти, чрез които значително подобряват учебния процес и го правят забавен и привлекателен заучениците. Своя опит, екипът на гимназията в мобилностите на "Еразъм +" предава на своите колеги от страната и региона.

Информацията е публикувана в Интернет блог http://itsredstva.blogspot.bg/, създаден от тях с разработки и преводи от английски език на инструкциите за приложението им в клас. В блога се съдържа информация и за иновативни методики на преподаване на учебния предмет на чужд език.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).