Варненското Студио "Балет" се завърна с 20 отличия от "Plovdiv Open"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:09 / 08.04.2022
1055
Студио "Балет" при ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр. Варна, се завърна с общо 20 отличия от провелия се в първите три дни на м. април Международен танцов конкурс "Plovdiv Open". Школата на Бистра Бъчварова бе удостоена с Гран При за оригинален стил. Балеринките  на ОДК са завоювали също 6 - първи, 4 - втори и 2 - трети места в отделните категории и стилове, сочи официалната статистика. Тяхната ръководителка е удостоена с грамота за висок професионализъм.

В международното жури, оценило изпълненията, личаха имената на Мара Салваджио, Зорица Радловска, проф. д-р. Антон Андонов, Реми Тоин, Риолина Топалова и др.

Международният танцов конкурс "Plovdiv Open" се организира от Българска федерация по спортни и танцови дисциплини, Сдружение за изкуства "Ера-3000" и Община Пловдив. Състезанието бе квалификация за European Grand Dance Cup - Constanta, Romania на 11-12.06.2022 г. и World Grand Dance Cup - Рим, Италия на 28-29.10.2022 г.

"Конкуренцията беше голяма. В някои от категориите се борихме за отличия измежду 40 участници", не скри радостта си от постигнатото Бъчварова. Ръководителктата на студио "Балет" изрази благодарността си към журито и организаторите на конкурса, както и към всички свои деца. "Благодаря Ви, че заедно бяхме част от това вълшебство!", сподели след завръщането си от Пловдив преподавателката от ОДК.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).