Вече 15 години продължават съдебните дела за финансовите пирамиди

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:59 / 08.09.2010
992
Във Варненски районен съд бе даден ход на поредното заседание по дело за измама, по схемата на т.нар. финансови пирамиди. Според обвинителния акт и допуснатото в предходното съдебно заседание изменение на обвинението - измамата е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, извършена е след предварителен сговор и при продължавано престъпление в периода 16.04.1996 г. - ноември 1998 г. Подсъдими по делото са 55-годишната Кармен Саркисян и 57-годишната Иванка Кьосева.

Двете жени са възбудили и поддържали заблуждение у 45 човека, че като търговци са в състояние да изплащат 2,3,4 и 5% месечни лихви върху и при получавани от вложителите в брой по договори за заем парични суми в лева, германски марки и щатски долари. С действията си двете търговки причинили имотна вреда на обща стойност 1 027 654 979 неденоминирани /стари/ лева или 1 027 655 деноминирани /нови/ лева. Наказателното дело срещу Саркисян и Кьосева се разглежда за втори път във Варненския районен съд, от друг съдебен състав, след като в началото на миналата година бе върнато от горната съдебна инстанция за ново разглеждане, поради констатирани процесуални пропуски.

В съдебната зала обвиняемата Кармен Саркисян заяви, че през тези 15 години, откакто фирмата е фалирала са претърпени загуби както от клиентите на фирмата, така и от собствениците. Саркисян каза, че за да върне на част от хората загубените пари е била принудена да продаде своето жилище и реално е оставила семейството си на улицата. Тя разказа, че в тези години, тя и детето й, което тогава е било на 13 години са били обект на постоянен тормоз и заплахи. Експертиза е установила, че нейният тогава непълнолетен син, вследствие на стреса е развил Базедова болест. Тя заяви, че чувства вина за това, че вследствие на тези сътресения е загубила баща си, а майка й е получила два последователни удара. Тя определи съдебния процес като твърде продължителен и мъчителен, като отбеляза, че от него има много потърпевши. Саркисян отчете грешките си, но изказа позицията, че тези които имат 100 % вина не са в залата.

Тя потвърди пред съдебния състав казаното на предходното заседание и добави, че никога не би сключила тези договори с потърпевшите, ако е допускала, че ще се стигне до невъзможност да бъдат върнати тези пари. По нейни думи, никога не би извършила съзнателно действия, които биха могли да се категоризират като престъпление. Иванка Кьосева, която е втората обвиняема по делото обяви пред съда, че не счита, че е извършила престъпление и би желала това дело да приключи по-скоро. Тя също разказа пред съда, че тя и семейството й са останали без дом и са били обект на тормоз и заплахи.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
08.09.2010 Условна присъда за двете подсъдими за финансовите пирамиди във Варна
08.09.2010 Две измамнички, управлявали финансови пирамиди, застават пред съда
07.09.2010 Съдят измамници, управлявали финансови пирамиди
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).