Велоклуб "Устрем" открива нов маршрут

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:39 / 14.10.2016
1207
Велоклуб "Устрем" във Варна начерта нов веломаршрут. Официалното му откриване ще бъде чрез велоизлет започващ на 15-ти октомври от 9:30 часа на спирка "Явор".

Походът е подходящ за начинаещи велосипедисти, но все пак с някакъв опит и способност да изминат 25-30 км. 

Маршрутът е предназначен за начинаещи и започва под паметника на Почивка и свършва до Юбилейна чешма в района на Аладжа манастир. Маркировката е според велосипедните стандарти - сини триъгълници на бял фон. Голяма част от терена е черни пътища. Маршрутът дава уникалната възможност да се излезе с велосипед от центъра на Варна почти без пътища с автомобилно движение. Района на крайната точка предлага приятни поляни с места за пикник и чешма. Трасето минава над паметника на Почивка и през районите Бриз, Свети Никола, Траката, Евксиноград, Виница, Дилбер чешма, а минаването по моста над Фратико дере е атракцията на маршрута.

Маркирането на маршрута и събитието е част от проект "Велоразвитие 2016" на Велоклуб "Устрем", финансиран по програма "Младежки дейности" на Община Варна. Целите на проекта са да се подготвят вело-водачи и организатори на велосипедни събития, маркиране на маршрут, създаване и разпространение на информационни материали за веломаршрутите в района на Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...
Кметът Коцев обеща да се възроди един от най-важните исторически ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).