Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Веселин Василев, ПП "Републиканци за България": Електронното управление е "ваксината" срещу корупцията и гарант за основни граждански права!
Автор: Пламена Николова 08:52 / 02.04.2021Коментари (6)2037
©
Веселин Василев е член на Изпълнителния съвет на политическа партия "Републиканци за България“. Той е бизнесмен. Бил е два мандата кмет на Вълчи дол. Завършил е Военна академия "Г.С. Раковски“ и следдипломна квалификация "Управление на кризи“. Експерт по национална сигурност и отбрана. Има магистърска степен по "Публична администрация“, "Теология и богословие“. Член на Изпълнителния съвет на Републиканци за България, водач на листата с кандидат-народни представители за Варна.

- Г-н Василев, как се прави предизборна кампания в условия на световна пандемия, съпътствана от безброй ограничения именно в комуникацията между хората?

- Кампанията, както и целият ни живот в условия на световна пандемия, е сериозно предизвикателство за всеки от нас. Ако кажа, че срещите и рзговорите с хората не ни липсваха, ще излъжа, а аз не понасям лъжата. От друга страна, това е огромно предизвикателство за нас и ние в “Републиканци за България, предпочетохме да го  приемем като провокация към нашата креативност. Сега, броени часове преди вота, мога да кажа, че съм много впечатлен от упоритостта, находчивостта и отдадеността на колегите. Те не щадят време и усилия в стремежа нашите секторни политики и послания да достигнат до възможно най-голям брой хора. В тези условия просто правим това най-вече с помощта на Вас - медиите, през социалните мрежи и в условия на пълно спазване на противоепидемичните мерки - с поредица срещи на открито с много на брой, но малки като численост групи хора, които имат потребност от конкретни отговори или диалог “лице в лице". В крайна сметка условията, в които сме поставени да правим тази кампания, само потвърждават състоятелността на нашата секторна политика за електронно управление и дигитализация. Крайно време е и у нас да бъде сложен край на върволицата от хора в администрациите, унизителните опашки пред гишета за плащане, административни услуги и пр. За “Републиканци за България" въвеждането на ефективно електронно управление е сред най-важните ангажименти, които поемаме към българите. Чрез него можем да гарантираме по-качествено управление, по-ефективен бизнес, по-малко корупция и не на последно място - по-малки загуби на време и нерви. Образно казано електронното управление е ваксината срещу корупцията и гарантът за основни граждански права.

- Какви са нагласите на хората?

- Изключително сходни с нашите. За всички ни вече е невъзможно да търпим разделението, в което живеем. Длъжни сме да възстановим единството на нацията и равенството между българите у нас и в чужбина. А това може да стане само с правила, които са еднакви за всички. Огромно предизвикателство е да реформираме съдебната ни система и да установим върховенство на закона, защото там дефицитите са сериозни, а заедно с това да върнем на хората усещането за справедливост. В тази връзка най-голямото предизвикателство пред всички нас е възстановяването на държавността. Изпълнителната, законодателната и съдебната власт са независими по Конституция и ние трябва да сложим край на подчинената роля, която им е отредена в момента. Всичко, през което държавата ни премина в последните месеци, еднозначно показва, че обществото не е склонно повече към компромиси и ще изиска компетентни министри, силен парламент и справедлив съд. Властта най-после трябва да стане запазена територия за знаещите и можещите хора, които се ползват с високо доверие в обществото. Това са нагласите на хората. Това е и наше дълбоко убеждение и стремеж.

- Каква избирателна активност очаквате на база проведените до момента срещи?

- Социологическите прогнози в тази фаза от кампанията са за над 40% активност. Би било прекрасно да постигнем възможно най-висока избирателна активност, за да бъде вотът максимално представителен и да се минимизира рискът от продължителна политическа нестабилност, породена от безпринципни коалиции и хронично напрежение по най-високите етажи на властта. ПП "Републиканци за България“ е готова да подпомогне този процес на стабилно управление с ясни правила, еднакво валидни за всички.

- Вашата партия е сравнително млада формация. Успяхте ли да изградите структури в цяла Североизточна България?

- Формацията е млада, но тя е създадена не по конюнктурни причини, а в резултат на решимостта и дързостта на голям брой съмишленици, решени да осигурят представителство на българите, които искат  България да е държава, в която правилата са за всички. Навсякъде заложихме на познати местни хора - с име и авторитет, затова успяхме да влезем в кампанията не просто с изградени организации, но - със структури в кондиция за изборна надпревара.

- Кои са основните ви опоненти в региона и на кои избиратели основно ще разчитате /десни, леви, център/.

- Изборът на предстоящия вот ще бъде тежък, защото изправя хората между неприемливата възможност за "още от същото“ и очакване за промяна, но неизвестно каква. Опасявам се, стабилността ще е трудно постижима, но това не бива да е повод за недопустими политически компромиси. Наясно съм, че влизаме в нелеки времена. Но не бива да забравяме кои сме, какво искаме и как да стигнем до него, без да губим пътя, принципите и целите, които са ни събрали в “Републиканци за България". А пътят, на който ние искаме България, е повече от ясен: Вървим на Запад, към евро-атлантическа сигурност и просперитет. Към трайно установяване на върховенство на закона и правов ред. Към изграждането на държава с правила, валидни за всички.

- Каква е целта на партията като брой народни представители в Трети МИР и съответно в другите области на Североизточна България?

- Целта на “Републиканци за България" е максимален брой хора да ни припознаят като съмишленици и да ни се доверят, тъй като сме единствената кандидатска листа, в която сме само местни хора. Нас ни познават всички. Знаят кои сме, какво можем и държим ли на думата си. Затова имам основания да очаквам сериозна подкрепа, дори в условията на тежки противоепидемични ограничения.

- Кои от посланията в предизборната платформа на партията според Вас са най-важни за избирателите?

- Не мога да степенувам по важност, защото секторните ни политики са насочени до една към пряк ефект за всяко домакинство. В нашата управленска програма семейните ферми и микро фирмите са заложени като приоритетен държавен ангажимент, заедно с разширяване обхвата на патентния данък. Категорични сме за запазване на плоския данък. Реформите в съдебната система, които предвиждаме, ще върнат вярата в справедливостта в обществото ни, ще ликвидират усещанията за недосегаемост, както и възможностите за политическа намеса в работата на независимата съдебна власт. Нашите експерти са разработили детайлно правилата за електронно правосъдие, за сигурен имотен регистър, който ще пази гражданите от имотни измамници. Секторната ни политика за екология има изкючително прагматични и работещи мерки. За саниране се залагат  двойно повече сгради, като парите обаче отиват директно при гражданите, а не до близки на властта фирми. Предвиждат се целеви субсидии за закупуване на електромобили. Включена е нужната съпътстваща инфраструктура със зарядни станции. Залагат се мерки за модерно отработване на отпадъците в гориво и пр. Смея да кажа, че програмата на “Републиканци за България" е комплекс от мерки за ефективно управление в защита на гражданските права и интереси при еднакви правила за всички.

- Във Варна сме и затова бихте ли посочили кои са акцентите за развитието на града във вашата платформа?

- Вече събрахме екип от над 50 водещи експерти в различни области. Те представиха публично идеите си за развитие на страната, повечето от които са включени в този документ. Той съдържа 170 предложения, които са изложени в 23 обособени секторни политики и смятаме неотклонно да ги следваме до тяхното реализиране. Варна приоритетно трябва да бъде инфраструктурно обезпечена. В сектора “Регионална политика" сме заложили ускорено изграждане и модернизация на транспортна инфраструктура. Изграждането на стратегически важните пътища ще повиши нивото на достъпност и ще доведе до преодоляването на социалния и икономическия дисбаланс между Северна и Южна България. Това ще стимулира значително развитието на туризма по Северното и по Южното ни Черноморие, ще ускори икономическото развитие и ще привлече нови инвестиции. България ще осъществи стратегически излаз на Адриатическо море. Към днешна дата сред приоритетните за нас проекти са: магистрала "Хемус“, магистрала "Черно море“ – панорамен черноморски път. В рамките на кампанията с помощта на нашите симпатизанти в региона дописахме тези приоритети с включването към тях и на третокласната и четвъртокласна пътна мрежа. Тя е тази, която ще отпуши по същество питенциала на малките общини в региона. В тях са теритириите, годни за мащабни инвестиционни проект, икономически зони и пр., но, за да станат привлекателни, трябва да осигурим пътната им свързаност.

- С едно изречение кажете защо избирателите трябва да гласуват за Републиканци за България?

- Защото сме местни. Защото сме честни в посланията си. Не поемаме ангажимент, който не смятаме или не сме в състояние да изпълним. Не разхвърляме с лекота милиони и гръмки обещания през прозорците. И защото не си играем нито със страховете, нито с мечтите на българите. Обещаваме държава с правила и сме ги разписали ясно в програмата си. А, има ли ги тях, всяка разумна секторна политика е обречена на успех.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.04.2021 г.
0
 
 
Успех, Републиканци. Разчитаме и вярваме на вас! Ще гласуваме, независимо от всичко!
Aнонимен
на 02.04.2021 г.
0
 
 
В държавата трябва най-накрая да има правила. Успех на Републиканците !
Aнонимен
на 02.04.2021 г.
0
 
 
За Държава с Правила! За спиране на корупцията! Успех!
Aнонимен
на 02.04.2021 г.
0
 
 
Така е! На съпротивата на държавната администрация е упорита. А властта също се облагодетелства от ширещата се корупция. Така че на 4-ти ще съм с 21!
Aнонимен
на 02.04.2021 г.
0
 
 
Българя няма шанс ако не се промени корено!
Aнонимен
на 02.04.2021 г.
0
 
 
Време да се поработи сериозно в тази посока. В България реформата и разработването на електронно управление продължава толкова дълго време. Успех на 04.04!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: