Видни личности от МУ-Варна станаха носители на награда "Варна"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:27 / 30.10.2020
1102
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На тържествена церемония в Юнашкия салон във Варна бяха връчени ежегодните отличия за награда "Варна“ за 2020 г. Представители на МУ-Варна станаха носители на наградата в категории "Обществени науки“ и "Природни науки“.

С индивидуална награда "Варна“ бе удостоен проф. д-р Радослав Радев за цялостен принос в научно-изследователската, преподавателска и лечебна дейност в сферата на здравеопазването.

"Наградата, която днес получавам, е и лична, и институционална. Няма как да отделиш личния си живот от живота и работата на институциите, които представляваш – МУ-Варна и УМБАЛ "Света Марина“ – Варна. Всеки ден ние правим нещо ново – изграждаме и себе си, изграждаме и университета, градим своя град и ми се иска в един момент това нещо да ни помогне да си кажем "Нашият град е нашата крепост“. Въпреки че условията, в които живеем в момента, не са нормални, нямам притеснение и знам, че това скоро ще свърши и отново ще бъдем усмихнати, ведри и без маски. Благодаря за наградата!“ – каза проф. Радев, след като получи наградата.

Колективна награда в категория "Природни науки“ получи екипът по донорство и трансплантации на УМБАЛ "Света Марина“ – Варна с ръководител проф. д-р Вилиян Платиканов за изключителни заслуги в развитието на донорството и трансплантациите в България.

Проф. Платиканов се обърна към присъстващите с думите: "Нашият екип от близо 150 човека работи по различно време, с различни хора, по различни начини неспирно и ще продължава, защото знаем, че някъде някой зависи от нас как ще живее по-нататък. Благодаря за наградата“.

Награда Варна получи и научен колектив от МУ-Варна и ВСУ "Черноризец Храбър“ с ръководители доц. д-р Стоян Павлов и доц. д-р Галина Момчева за научно-изследователска екосистема по анализ на биомедицински изображения БиоМед – Варна.  

Наградите бяха връчени от кмета на град Варна г-н Иван Портних и председателя на Общинския съвет г-н Тодор Балабанов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна вече е с по-малко население от Пловдив
Коцев след срещата с ВиК - Варна и най-големите пътни строители: ...
Новата чешма на "Дом Младост" е почти готова, вижте я
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).