"Висящо кафе" и "висящ хляб" мания завзе Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (48)
16:20 / 25.03.2013
2641
През последните няколко дни във Варна и други български градове все по-популярна става идеята за т.нар. "висящо кафе" или "висящ хляб", предаде репортер на Varna24.bg. Това би могло да бъде един малък подарък, който можем да направим на непознат или нуждаещ се и който може да ни се върне, когато самите ние имаме нужда от него. Защото дребният жест може да стопли всеки от нас! Това е един по-нестандартен начин да споделиш храната или напитката си с човек, които няма средства за тях. 

Над 140 заведения от цялата страна се включиха в инициативата. Кафетериите и магазините, които са съпричастни към идеята, имат залепени специални стикери, за да бъдат лесно разпознаваеми. Първите "висящи кафета" вече са изпити от усмихнати и изненадани от този неочакван подарък.

Когато например влезете в кафенето, просто казвате: "Едно кафе за мен и едно "висящо". Така барманът ти взема пари за две кафета, а ти дава само едно. По-късно в кафето влиза друг човек, който пита дали няма случайно едно "висящо кафе". Барманът му го дава и не му взема пари. Същото бихте могли да направите и в хранителен магазин.

Движението вече набира скорост и в социалните мрежи. Във Фейсбук вече има група, която за кратко време успя да събере над 10 000 почитатели. 

Виж коментарите (48)
Още новини от Новини от Варна:
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби
Голям проект във Варна продължава да предизвиква масово недоволст...
Днес за последно варненци ще са на аванта
Ето какво ще бъде времето във Варна днес
Изложба на картини с пъстро настроение и иновативни скулптури оча...
ПП "Български Възход" Варна входира листата си за предстоящите из...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).