Влошено здраве измени мярка от "задържане под стража" в "домашен арест"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:49 / 12.12.2017
1698
Състав на Варненския апелативен съд отмени определение на Окръжен съд - Варна и измени от "задържане под стража" в "домашен арест" мярката за неотклонение на Мирослав Борисов. Младият мъж е привлечен като обвиняем с други две лица затова, че в съучастие отглеждат марихуана, както и за притежанието на големи количества различни наркотични вещества, предназначени за разпространение.

Основните аргументи на съда, с които определи втората по тежест мярка за неотклонение са свързани с влошеното здраве на Борисов. След първоначалното му задържане под стража в началото на август тази година, той неколкократно е искал изменение на мярката, заради влошено здраве. Следвайки указанията на съда, наблюдаващият прокурор е изпратил обвиняемия в Затворническа болница в София. Там е била потвърдена предишно поставена диагноза за заболяване, което се нуждае от системно наблюдение, лечение и интервенция.

Пресслужбата на Апелативен съд - Варна припомня, че Мирослав Борисов, Стоян Генчев и британския гражданин Боттумлей Джон Том са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство на РУП в Провадия на 3 август тази година, след полицейска акция в с.Ягнило. В специално оборудвано помещение в къщата на родителите на Стоян са били установени множество растения от рода на конопа, засети в саксии, други - отрязани и подготвени за сушене, и изсушена марихуана. Помещението е било оборудвано с всички необходими за отглеждане на растенията приспособления, които също са били иззети. Обвиняемите били задържани при самия работен процес - оборудвани с ръкавици и калцуни на краката.

Общото количество на иззетата при акцията и от домовете на обвиняемите дрога е близо 15 кг марихуана - суха, полусуха и сурова маса. Освен марихуана органите на реда иззели 135,62 грама амфетамини, 20,05 грама хашиш и 6,67 грама кокаин. При акцията полицаите са конфискувани и приспособления, за производство на амфитамин, а по тях е имало следи от амфитаминопрозиводни. В обвиняемите имало значителни парични средства. От Борисов разследващите иззели 4 мобилни телефони, увити в алуминиево фолио. При претърсването в дома му открили вещества, за които може да се направи предположение, че са наркотични, 2 везни, по които имало следи от тетракарабинол и парични средства.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се изменя от "задържане под стража" в "домашен арест" мярката за неотклонение на Мирослав Борисов, привлечен като обвиняем с други две лица затова, че в съучастие отглеждат марихуана, както и за притежанието на големи количества различни наркотични вещества, предназначени за разпространение е окончателно.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).