Водата на варненския плаж била с отлично качество

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:52 / 09.08.2017
1675
Къде са най-подходящите за къпане места край плажовете и има ли такива, които трябва да бъдат избягвани заради замърсяване - това е информация, която, за съжаление не можете да получите направо на плажа, но можете да намерите на сайтовете на регионалните здравни инспекции.

Във Варна през летния сезон чистотата на морската вода се изследва два пъти месечно във всичките 23 зони за къпане.

Тринайсет плажа в региона на Варна са с отлично качество на морската вода. Те са в Камчия, Бяла, Златни пясъци, Слънчев ден, Светите Константин и Елена, Фичоза, Паша дере и Шкорпиловци. В самия град най-чиста е водата на "Буните", според доклада на Европейската комисия за околната среда. С лоши показатели е Офицерският плаж, а със задоволителни - Централният, Южният и плажът в Аспарухово.

Д-р Веселина Божилова от Регионална здравна инспекция - Варна споделя: "Към момента всички зони по нашето крайбрежие са добри. Пунктовете, които са показали по-колебливи резултати това са Офицерски плаж, Централен, Южен и Аспарухово, се вземат три пъти месечно."

Класификацията на плажовете и всички резултати от пробите за качеството на морската вода са публикувани на сайта на здравната инспекция.

"Всеки, който накъдето се е запътил, може да отвори, да погледне как е тази класификация и да си реши, че отива към еди-коя си зона, но тя не му харесва чак толкова много, защото съседната зона за къпане е с отлично качество.", допълва д-р Божилова:

Андрей Георгиев се информира за качеството на водата от новините. Ето какво мисли той: "Доколкото гледах в предишни емисии, съм гледал, че уж е добре и да се надяваме, че е добре."

От здравната инспекция съветват преди да тръгнем на море, да проучим зоната за къпане на плажа, който искаме да посетим, за да не останем разочаровани.



Източник: БНТ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).